Slijedi natječaj za koncesionare

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Umjesto 10 na Muraju 3 kućice
Marin GOSPIĆ
Bedemi zadarskih pobuna ponudit će nove sadržaje

Iz trećeg pokušaja uspješno je proveden natječaj Grada Zadra za nabavu kućica na Muraju. U prvotnoj zamisli na Muraju je trebalo biti 10 drvenih kućica koje bi služile za prodaju domaćih proizvoda i zanatskih radova, te kućice uređene za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Rezultat realizacije nabave su tri kućice, od kojih će dvije biti ugostiteljski objekti, a u jednoj će se prodavati suveniri.

- U prva dva pokušaja javne nabave ponuda je prelazila osigurana sredstva u proračunu, nakon čega smo se konzultirali s projektantom i nadležnim Konzervatorskim odjelom i došli do zaključka da ćemo napraviti prihvatljive izmjene na razini materijala. S obzirom na velik rast cijena na tržištu i na preporuku Konzervatorskog odjela, odlučili smo se za smanjenje broja kućica, otkrio je Ante Ćurković, gradski pročelnik za EU fondove, te dodao kako povećanje broja kućica ostaje mogućnost, ali treba vidjeti rezultate koji će se postići.
U prva dva neuspjela pokušaja, vrijednost kućica procjenjivala se na 800 tisuća kuna bez PDV-a i na njih se javljala samo jedna tvrtka, Minigradnja iz Vodica. U trećem, uspješnom, pokušaju sa smanjenim brojem kućica procijenjena vrijednost iznosi 300-tinjak tisuća kuna bez PDV-a.

- U ovom trenutku nemam uvida koliko je tvrtki sudjelovalo u posljednjem natječaju, tako da čekam da se zaključi postupak. Nažalost, nemam obrazloženja zbog čega je bio slab interes na prva dva natječaja, odnosno zašto se samo jedna tvrtka javila na njih. Sad je konačno natječaj prošao, no ne bih želio nagađati kako će tržište ovaj put reagirati, kazao je Ćurković.

Namjena triju kućica trebala bi biti ugostiteljske prirode, te prodaja suvenira. Natječaj za dobivanje koncesije za kućice još uvijek nije pokrenut.
- Ovo sada nije natječaj za koncesiju kućica, nego za nabavu kućica. Natječaj za koncesioniranje kućica kreće u drugoj fazi i tamo će se definirati svi bitni uvjeti vezani za budućeg korisnika tih kućica. Još uvijek ne znamo kakav će biti ishod ove nabave, tako da ne mogu prejudicirati kada će natječaj za koncesiju započeti, objašnjava Ćurković dodajući kako se prvo mora definirati rok za postavljanje kućica i tek onda će se moći predvidjeti kada bi se moglo krenuti s raspisivanjem natječaja za buduće koncesionare.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno