Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nadahnuće u ženama, donjem rublju, namještaju…

Autor: Z L

29.06.2009. 22:00
Nadahnuće u ženama, donjem rublju, namještaju…

Foto: Filip BRALA



U Kapetanovoj kuli u Zadru sutra će se u 20.30 sati otvoriti izložba “Photo&design” proslavljenog hrvatskjog fotografa Stephana Lupina. Lupino je široj javnosti poznat po svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri u izradi vrhunske fotografije i zapaženom humanitarnom radu. Manje poznato je da se Stephan Lupino osim fotografijom bavi i izradom vlastite linije namještaja i donjeg rublja. Lupino nadahnuće za svoj rad pronalazi u svakodnevnom životu, obvezama, sportu i prirodi.
U nezaustavljiv medijski proboj krenuo je posve slučajno kad se uhvatio fotografskog aparata svoje tadašnje djevojke Deborah, nekadašnje urednice fotografije u “Vogueu”, kad je usred venecijanskog karnevala 1983. snimio nekoliko scena i portreta. Otada su on i objektiv postali nerazdvojni i njegova karijera je u nezaustavljivom rastu.
Živo je u New Yorku, Londonu, Rimu i boravio u svim većim europskim metropolama, bavio se glumom, radio kao model, bio je karatist, vozač, tjelohranitelj, izbacivač… a danas se osim fotografijom bavi i dizajniranjem namjejštaja. U svojoj bogatoj karijeri fotografirao je brojne svjetski poznate zvijezde, hrvatske estradne zvijezde, političare i mnoge druge.
Lupinov osjećaj za estetiku koju upotrebljava u svom radu s fotografijom prenio je u zadnje vrijeme i na izradu s fotografijom prenio je u zadnje vrijeme i na izradu dizajnerskog namještaja vrhunske kvalitete. Lupinova kolekcja namještaja sastoji se od stolica i stolova izrađenih od visokokvalitetnog drva u kmbinaciji sa metalnim detaljima. Namještaj karakterizira moderan dizajn, iznimno visoka kvaliteta i čvrstoća izrade te sklad linija.
U suradnji s hrvatskim proizvođačem intimnog rublja i kupaćih kostima Pletix, za koje je do sada snimao reklamne kataloge, Lupino je dizajnirao seksi rublje s puno čipke po uzoru na poznate svjetske marke Victoria’s Secret i La Perlu. Intimno rublje je bilo predstavljeno diljem Hrvatske.
Stephan Lupino već dugi niz godina okrenut je humanitarnom radu, iz čega je izrastao ciklus fotografija djece oboljele od lukemije pod nazivom “Moji anđeli”. Projekt je nastao u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti i koji je dasnije postavljen u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.