Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najljepši dar za 15. rođendan

Autor: Siniša Klarica

29.06.2009. 22:00
Najljepši dar za 15. rođendan

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Lijepa poslovica kaže da je blaženije davati nego primati. Kad primaš, pune su ti ruke, a kad daješ puni su ti i srce i duša, rekao je poznati slikar Mate Ljubičić, zahvalivši Boži Jusupu na prostorijama


Predsjednik Nadzornog odbora Tankerkomerca Božo Jusup predao je predsjedniku zadarske podružnice Hrvatskog kulturnog društva Napredak Mati Ljubičiću ključeve novih prostorija. Ideja se, kaže Božo Jusup, rodila za vrijeme posjeta Zadarske županije Sarajevu. Napredak je u Zadru djelovao bez odgovarajućih prostora, a Tankerkomerce im je predao nekadašnji prostor koji je bio namijenjen za marketinšku promociju nautičkog turizma u Tankerkomercovoj marini u uvali Vruljica u Zadru. Jusup je istaknuo svoju radost i zadovoljstvo što se prostor privodi svrsi, jer je poznato koliko je Napredak učinio za dobrobit hrvatskog naroda.
Zahvaljujući se na daru, Mate Ljubičić je ustvrdio da nema ljepšeg dara za 15. obljetnicu djelovanja podružnice Napredak u Zadru. Jedno vrijeme, dijelom i zbog nedostatka prostora, rad društva u Zadru je skoro zamro, ali nove prostorije će sigurno biti i novi podstrek za rad. Za veća okupljanja Napredak će ipak koristiti prostorije Matice hrvatske.
Moja zahvala ide u ime onih koji će od ovog prostora dobijati najviše. To su oni siromašni učenici koji će odavde dobijati stipendije. Lijepa poslovica kaže da je blaženije davati nego primati. Kad primaš, pune su ti ruke, a kad daješ puni su ti i srce i duša, rekao je poznati slikar Mate Ljubičić.
Zbog toga je sinoć u zadarskom hotelu Kolovare održana aukcija umjetničkih slika koje su zadarski i hrvatski slikari darovali Napretku u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje učenika i studenata grada Zadra i Zadarske županije.