Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Red pred studentskom referadom

Autor:

29.06.2009. 22:00
Red pred studentskom referadom

Foto: Adam VIDAS



U prvu godinu studija, akademsku 2009./2010., moći će se upisati ukupno 1.590 kandidata. Osim ispred referade, odnosno Studentske službe, red se jučer stvorio i ispred zgrade Rektorata. Tamo su se, na sveučilišnoj blagajni, plaćale upisnine


Na Sveučilištu u Zadru jučer su se počele primati prijave za srpanjski razredbeni rok. Prijave će se zaprimati do kraja tjedna, u vremenu od 9 do 16 sati, a moguće je i slanje poštom. Već prvog dana pred studentskom referadom stvorio se poduži red, pa su tako oni prvi, a prvih je bilo poprilično, pristigli oko 9 sati, došli na red tek oko 13 sati.
Pristupnici se po svom izboru prijavljuju na razredbeni postupak za jedan ili više jednopredmetnih studija i/ili dva ili više dvopredmetnih studija.
Na razredbeni postupak za preddiplomske sveučilišne studije, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij i stručne studije mogu se prijaviti pristupnici koji su s uspjehom završili srednju školu u trajanju od najmanje četiri godine, a prijave se podnose na obrascu koji se dobije u Studentskoj službi.
U prvu godinu studija, akademsku 2009./2010., moći će se upisati ukupno 1.590 kandidata.
Osim ispred referade, odnosno Studentske službe, red se jučer stvorio i ispred zgrade Rektorata. Tamo su se, na sveučilišnoj blagajni, plaćale upisnine, koje je bilo moguće platiti i u Splitskoj banci.