Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škabrnja brani naslov

Autor:

29.06.2009. 22:00
Škabrnja brani naslov


Igrat će se dvokružnim sustavom po skupinama, nakon čega će se prve dvije momčadi uz dva najbolja trećeplasirana naći u četvrtfinalu, što će voditi do završnice najbolje četiri momčadi


Dok koševi po dvoranama miruju što se tiče samih natjecanja, od 4. srpnja tradicionalno započinje već 12. ljetna županijska liga u koju se zasad prijavilo 12 momčadi. Prošlo ljeto je sudjelovalo čak 15 klubova koji su bili geografski “raštrkani” od Starigrada na sjeveru županije do najjužnijeg Rastovca iz Tisnog. Tako će i ovog ljeta uz 11 klubova iz Zadarske županije sudjelovati i Otok Murter koji pripada Šibensko-kninskoj županiji. Prošlogodišnje izdanje Ljetne lige rasplelo se prvi put organizacijom Final four završnice koje se održalo u Sv. Filipu i Jakovu, a slavili su na kraju Škabrnjani u finalu protiv Arbanasa rezultatom 79:76. Treće mjesto osvojio je mladi sastav Borik-Puntamike koji su nadvisili Kampo kaštelo.
Ovogodišnje izdanje Ljetne lige igrat će se u tri skupine po četiri momčadi, a od tih 12 klubova za četiri od njih se može reći da su debitanti. Tako uz Škabrnju koja je dosad rekorder po broju naslova (4 puta) i Sukošana koji je pobijedio 2007. godine, sudjeluju i stari znanci: Arbanasi, Bokanjac, Bokolje (Dobropoljana), Pet nebodera, Starigrad i Velebit (Benkovac). Nove četiri momčadi su Maraska park iz Zadra, Polača, Grgur iz Nina te već spomenuti Otok Murter. Igrat će se dvokružnim sustavom po skupinama, nakon čega će se prve dvije momčadi uz dva najbolja trećeplasirana naći u četvrtfinalu što će voditi do završnice najboljih četiri momčadi. Mjesto odigravanja Final foura zasad još nije poznato, ali prošlogodišnje iskustvo iz Sv. Filipa i Jakova govori da je takav format finalnog turnira pun pogodak i svih 12 momčadi ima priliku razveseliti svoje navijače pokušajem dolaska do te završnice. Ljetna županijska liga će tako dvanaesto ljeto zaredom plijeniti pažnju košarkaških zaljubljenika širom županije što obećava dobre i prije svega neizvjesne košarkaške predstave kakve su se mogle viđati dosad.


 RASPORED LJETNE LIGE




Grupa A: Arbanasi, Polača, Bokolje, Otok Murter. 
Raspored 1. kola: Arbanasi – Otok Murter, Polača – Bokolje.              
Grupa B: Škabrnja, Velebit, Maraska park, Bokanjac.
Raspored 1. kola: Škabrnja – Maraska park, Velebit – Bokanjac.      
Grupa C: Pet nebodera, Sukošan, Grgur, Starigrad.
Raspored 1. kola: Pet nebodera – Sukošan, Starigrad – Grgur.