Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tko što voli, nek’ izvoli!

Autor: Ivan Knežević

29.06.2009. 22:00
Tko što voli, nek’ izvoli!


Ne dvojimo u to da će službena stranica biti sve bolja i bolja, a zanimljivo će biti u danom trenu vidjeti i broj posjetitelja. Hoće li, pak, neslužbena stranica egzistirati i dalje?
Nedavno je KK Zadar glasilima poslao informaciju da je službena međumrežna stranica ona s naznakom www.kkzadar.net, te da sve ono što bude objavljeno na nekim drugim stranicama nije relevantno jer nije službeno. Pri čemu se to odnosi zapravo na stranicu s naznakom www.bczadar.com koja je donedavno bila službena klupska stranica. Potonja, nakon što je obnovljena prvospomenuta u ovom tekstu, više nema službeni karakter, o čemu je klub, kako je rečeno, izvijestio određene košarkaške organizacije i instancije. Do jučer na međumrežnoj stranici Eurokupa, kad se otvore podaci o KK Zadar, stajalo je da je klupska stranica bczadar.com, a isti je podatak i na međumrežnoj stranici NLB lige. Na tražilici Google stranica bczadar.com ima naznaku – službena stranica KK Zadar.
Koji se zaključci nameću nakon uvida u sadržaj obiju spomenutih stranica? Ona koja je sadašnja službena svakako je u aktualnija kad je u pitanju donošenje vijesti iz kluba. Što je i logično. Na neslužbenoj stranici, pak, čitatelj će danas ili sutra pronaći dvije-tri vijesti s bradom, poput onih da bi u klub mogli kao novi igrači doći stanoviti Diene i Jasulionis. Kao i vijest da Zadar nije u skupini klubova koji će sudjelovati u kvalifikacijama za popunjavanja Eurolige. Neslužbena stranica i službena stranica donose gotovo isti tekst o klupskoj povijesti. Razlika je samo u tomu što na službenoj stranici nema onih nekoliko redaka na kraju onoga teksta na neslužbenoj. Inače, cijeli je tekst svojevrsni derivat nastao, blago rečeno, nedovoljno dobrim prepisivanjem pojedinih redaka, pasusa, tvrdnji ili citata iz nekih publikacija koja govore o povijesti košarke u Zadru i o povijesti KK Zadar.
Na službenoj klupskoj stranici, čija je naslovnica vizualno solidno stilizirana, nije moguće ne uočiti pogrješan termin zakazanih u informaciji da u ovom trenutku nema utakmica. Mali je propust i izostanak podataka, osim naziva pozicije, za igrače koji su među seniorima (Šarlija, Batur, Mikulić, Blažević) tako da čitatelj nema uvid u to koliko su visoki, itd. Inače, ova – službena – stranica bogatija je u odnosu na neslužbenu jer ima podatke o kadetima, juniorima, itd.
Ne dvojimo u to da će službena stranica biti sve bolja i bolja, a zanimljivo će biti u datom trenu vidjeti i broj posjetitelja. Hoće li, pak, neslužbena stranica egzistirati i dalje? Možda hoće, možda neće…