Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Učenica generacije Nevena Grbić

Autor:

29.06.2009. 22:00
Učenica generacije Nevena Grbić


Tradicionalna svečanost dodjele diploma u crkvi sv. Donata, maturantima medicinske škole Ante Kuzmanića, u ponedjeljak je održana već 16. put. Svečanosti je pristupilo 95 maturanata, koji su kao simbol medicinske struke bili u svijetloplavim togama. Uz ravnatelja škole Davora Vidakovića te razrednice Mariju Perković, Ljiljanui Grginović i Mariju Kulišić, svečanosti je nazočilo Nastavničko vijeće, roditelji i gosti.
Najbolji učenici koji su sve četiri godine školovanja završili sa odličnim te su zbog toga bili oslobođeni mature Jelena Karan, Lucija Knežević, Anđela Nadinić, Grbić Nevena, Mirela Grmoja, Aneta Piplica, Valentina Marić i Petra Vuković dobili su pohvalnice i prigodne darove. Nakon dodjele darova i pohvalnica najboljim maturantima, prozvani su i ostali kojima su uručene diplome te su prebacivanjem resice na kapi, s desne na lijevu stranu, okončali svoje srednjoškolsko školovanje i krenuli različitim putevima.
Na samom kraju svečanosti Nevena Grbić koja je završila za smjer farmaceutskog tehničara izabrana je za učenicu generacije prema izboru Nastavničkog vijeća i samih maturanata. Nevena je na poklon dobila simbole medicinske škole ugravirano zvono i medicinsku enciklopediju, a vicematurantici Kristini Milat simbolično je uručila malo školsko zvono koje se prenosi iz generacije u generaciju. Ravnatelj škole i nastavnici maturantima su zaželjeli sreću i daljnje uspjehe u radu i školovanju. Nakon što su dobili diplome učenici su bacili kape ispred crkve sv. Marije i tim potezom je njihovo srednjoškolsko školovanje i završeno.