Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ulaznica za koncerte još ima

Autor: Marija Knežević

29.06.2009. 22:00
Ulaznica za koncerte još ima

Foto: AP



Mogu se kupiti isključivo na stranicama Ticketpro.hr. Radi se o ulaznicama koje su organizatoru vratili inozemni ticket distributeri iz zemalja poput Mađarske i Slovačke, kao i o ulaznicama koje su kupci pokušali kupiti putem internet stranice hrvatskog Ticketproa, ali u zadanom roku nisu uplatili traženi iznos, nakon čega su ulaznice vraćene u sustav
Večeras u Barceloni, na Nou Campu, počinje dugo najavljivana i jedna od najočekivanijih turneja ove godine, “360°” grupe U2. Ovo je prva stadionska turneja nakon posljednje koja je nosila naziv Vertigo iz 2005/06. Dvanaesti studijski album „No Line On The Horizon” pokrenuo je mase obožavatelja diljem svijeta. Irski rockeri kreću s koncertima na starom kontinentu, a kao što je poznato, dva će koncerta održati i u Zagrebu, 9. i 10. kolovoza.
Nijedan nastup neke svjetske atrakcije nije izazvao toliko zanimanje hrvatske javnosti kao ova dva koje očekujemo. Pomama za kartama bija je dotad neviđena, a u svim većim gradovima u Hrvatskoj fanovi su probdjeli noć ispred poslovnica čekajući red za dragocjeni komadić papira koji im garantira uživanje u koncertu jednog od najvećih bendova današnjice.
Dio ulaznica prodavao se putem interneta, a dio u poslovnicama. Nekoliko dana prije početka službene prodaje prednost pri kupnji karata imali su registrirani fanovi benda. Nakon pomame za ulaznicama i prodaje u rekordnom roku, još ih ima!
Mogu se kupiti isključivo na stranicama Ticketpro.hr. Radi se o ulaznicama koje su organizatoru vratili inozemni ticket distributeri iz zemalja poput Mađarske i Slovačke, kao i o ulaznicama koje su kupci pokušali kupiti putem internet stranice hrvatskog Ticketproa, ali u zadanom roku nisu uplatili traženi iznos, nakon čega su ulaznice vraćene u sustav. Na službenoj stranici tichetproa ulaznice možete kupiti u „webshopu”, a tim da se prije toga uz unos osobnih podataka registrirate na stranici.
Za oba koncerta ulaznica ima po cijeni od 500, 750, 1000 i 2000 kuna, dok su one od 250 rasprodane.
– Očekivanja su velika, ovo je po produkciji najveća svjetska turneja ikad organizirana, kazala nam je Sanja Ajdinovski iz Lupa promocije, organizatora zagrebačkih koncerata.
Trend je bio i do sada da ukoliko se u nekom gradu koncert rasproda u kratkom vremenu, grupa odredi darum za još jedan nastup. Običaj je da to bude dan nakon „originalnog” koncerta, no kod nas to nije bio slučaj, te će se „ekstra” koncert održati dan prije prvonajavljenog.
U2 360° posjetit će 14 gradova diljem Europe uključujući Milano, Gothenburg, Amsterdam, Pariz, Nicu, Dublin, Chorzow, Berlin, Gelsenkirchen, Zagreb, London, Sheffield i Glasgow prije nego li turneju završe u na Millennium stadionu u Cardiffu, 22. kolovoza. Nakon europske turneje slijedi sjevernoamerička turneja. Prvi koncert održat će se u Chicagu, na Soldier Fieldu, 12. rujna 2009.