Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Znanje je najveći kapital

Autor:

28.06.2009. 22:00
Znanje je najveći kapital

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Nadam se da ste u ovoj školi skupili dovoljno znanja i mudrosti za dalje, da ćete u svojim srcima ponijeti samo lijepa sjećanja te da ćete, na ponos vaših roditelja i profesora upisati željene fakultet i krenuti pravim putem, kazao je Rade Šimičević
Gimnazija Vladimira Nazora iznjedrila je još jednu generaciju maturanata, mladih ljudi, punih svježeg znanja i potencijala, koji su za svoje roditelje, profesore, školu i svoj grad nada u bolju budućnost, te osiguranje da svijet ostaje u sigurnim rukama. I ove je godine ova škola, upravo njima u čast, upriličila svečanost podjele završnih svjedodžbi, koja je održana u prekrasnom ambijentu crkve Sv. Donata. Riječ je o prostoru u kojem ova škola tradicionalno, već dugi niz godina, organizira ovaj događaj, a kako pojašnjava Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora, ispraćajući ih na ovakav način sigurni su da će učenici ovaj dan pamtiti zauvijek.
Kao što to i priliči svečanosti poput ove, događaj je započeo himnom u izvedbi školskog zbora, nakon čega se okupljenim maturantima, njihovim ponosnom roditeljima i profesorima, prigodnim riječima obratio ravnatelj.
– S obzirom da niti jedan rastanak nije jednostavan, odobito kada je riječ o ovako mladim ljudima, i ovaj današnji je jednako težak. Nadam se da ste u ovoj školi skupili dovoljno znanja i mudrosti za dalje, da ćete u svojim srcima ponijeti samo lijepa sjećanja te da ćete, na ponos vaših roditelja i profesora upisati željene fakultete i krenuti pravim putem, kazao je ravnatelj, zahvalivši potom posebno svim učenicima koji su za cijelo vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja ispunjavali svoje obveze, pridržavali se reda škole te bili na ponos Gimnazije Vladimira Nazora.
Ravnatelj je osobito zahvalio onim učenicima koji su svoje ime, kao i ime svoje škole, pronijeli diljem zemlje, osvojivši zavidne rezultate na državnim natjecanjima. Zahvalio je ovom prilikom i roditeljima koji su svoju djecu usmjerili upravo u ovu zadarsku gimnaziju, ukazavši time povjerenje tamošnjem profesorskom kadru.
– Istina je da je znanje danas najveći kapital, moć i snaga, stoga samo oni koji budu učili i usvajali nova znanja mogu ići dalje. Želim vam svako dobro, neka vas Bog čuva i sreća prati, poručio je ravnatelj svojim maturantima, nakon čega je krenula podjela svjedožbi.
Tako je svakome pojedinačno, od ukupno 177 maturanata ove gimnazije, iz ukupno šest odjeljenja, ravnatelj uz lijepe želje i čestitke, uručio svjedodžbu i ružu, a kratku stanku između podjele školski je zbor upotpunio izvedbom himne maturanata – pjesmom “Gaudeamus”.
Nakon uručenja maturalnih svjedodžbi, ravnatelj je uime svih profesora i učenika posebno čestitao onima koji su bili oslobođeni polaganja maturalnog ispita, a kojih je ove godine bilo čak 20, te im je u tu čast uručio priznanja, monografije Republike Hrvatske.
Nije izostalo ni proglašenje učenika generacije 2008./09., a tu je laskavu titulu, zahvaljujući svojoj izvanrednoj marljivosti na svim područjima te rijetkim ispričanim satom, ove godine ponijela Ana Sičić, učenica 4.e razreda.