Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ljetno dežurstvo u “Grigoru Vitezu” i “Cicibanu”

Autor: Teuta Babajko Jamičić

29.06.2010. 22:00
Ljetno dežurstvo u “Grigoru Vitezu” i “Cicibanu”

Foto: Adam VIDAS



Ljetna shema kreće od 1. srpnja te će trajati do kraja kolovoza, odnosno do početka nove 2010./2011. pedagoške godine
Ljeto je vrijeme godišnjih odmora kada se broj djece, kojoj je potreban smještaj u vrtiću drastično smanjuje zbog čega tijekom srpnja i kolovoza neće raditi svi gradski vrtići, već samo dežurni objekti zadarskih odgojno-obrazovnih ustanova “Radost” i “Sunce”. Ljetna shema kreće od 1. srpnja te će trajati do kraja kolovoza, odnosno do početka nove 2010./2011. pedagoške godine.
Tako će, što se tiče odgojno-obrazovne ustanove “Radost” tijekom srpnja i kolovoza biti otvoren Dječji vrtić “Grigor Vitez”, za koji ravnateljica Biserka Belić, navodi da ljeti ima optimalne uvjete za rad s djecom.
– Kao i svake godine, tijekom srpnja i kolovoza prelazimo na ljetnu shemu rada, što znači da će biti dežuran jedan vrtić. Tako će od 1. srpnja do kraja kolovoza raditi Dječji vrtić “Grigor Vitez”, s tim da radno vrijeme ostaje nepromijenjeno, dakle, od 6.30 do 16.30 sati, kaže Biserka Belić, ravnateljica “Radosti”, dodajući da se za srpanj i kolovoz prijavilo 160, odnosno 146 mališana, tako da će djeca biti raspoređena u nekoliko skupina.
Za ljetno razdoblje “Grigor Vitez” ima najbolje uvjete za rad s djecom. Prije svega, kako navodi ravnateljica Belić, to znači klimatizirane dnevne boravke te veliko dvorište za dječju igru, uz veliku blagovaonicu i dvoranu.
– Tijekom srpnja i kolovoza s djecom se radi po posebnom programu. Ako to vremenski uvjeti dopuštaju, djeca se u dvorištu igraju s vodom i različitim ljetnim rekvizitima poput kantica, lopatica, grabljica… Iz toga razloga nabavili smo dva nova velika suncobrana i posude s vodom, govori ravnateljica Belić.
S početkom srpnja ljetna shema rada primjenjuje se i u odgojno-obrazovnoj ustanovi “Sunce”, gdje je tijekom ljeta dežuran Dječji vrtić “Ciciban”. Prema riječima Ane Dunatov, ravnateljice “Sunca”, za srpanj i kolovoz prijavljeno je 158 djece.
– Sva djeca koja su tijekom pedagoške godine polazila vrtić, na njega imaju pravo i tijekom ljetnih mjeseci. Tako je za srpanj i kolovoz prijavljeno 158 djece, za koje će se program organizirati u Dječjem vrtiću “Ciciban”, s tim da će se s mališanima raditi po prilagođenom ljetnom programu, govori Ana Dunatov, pojašnjavajući da je “Ciciban” klimatiziran, u sklopu njega je i kuhinja, pa je idealan za ljetne mjesece.