Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Ploterova” ponuda 2,1 milijun kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

29.06.2010. 22:00
“Ploterova” ponuda 2,1 milijun kuna


Nakon što je po provedenom postupku javne nabave na prošlotjednom Kolegiju gradonačelnika za izvođača radova na prenamjeni prostora u zgradi bivše vojarne na Višnjiku u dječji vrtić izabrana zadarska tvrtka “Ploter”, tu odluku danas bi trebalo potvrditi i Gradsko vijeće Zadra.
Podsjetimo, po provedenom otvorenom postupku javne nabave za izvođenje građevinskih radova za privođenje prostora namjeni dječjeg vrtića u zgradi bivše vojarne na Višnjiku, pristiglo je šest ponuda. Prema kriteriju odabira jedina ispravna ponuda je bila “Ploterova” i to u iznosu od 2,14 milijuna kuna.
Riječ je o zgradi koja se nalazi nasuprot trgovačkog centra Kaufland, u čijem će se prizmelju, veličine tisuću četvornih metara, uredit pet dnevnih boravaka za stotinjak djece. Novi vrtić, koji će administrativno pripadati Dječjem vrtiću “Radost” bit će na dobroj poziciji zbog blizine većih stambenih naselja. Uz to, zgrada ne traži velike građevinske zahvate, a dobit će se mnogo mjesta za djecu koja svake godine ostaju neupisana.
Uređenjem zgrade, osim što će se dobiti mjesta za stotinjak djece, otvorit će se i nova radna mjesta. Naime, za pet dnevnih boravaka trebalo bi zaposliti najmanje deset odgojiteljica, dvije čistačice te jednu servirku.