Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kamber priznao kupnju dva paketa “trave”

29.06.2011. 22:00
Kamber priznao kupnju  dva paketa “trave”


– Došla mi je ta osoba, ali bez marihuane koju sam naručio, rekao mi da treba ići po nju izvan Zadra, i da osiguram prijevoz. Sjeli smo u “clio”, a on je vozio jer je meni dozvola bila oduzeta. Putem mi je pojasnio gdje ću marihuanu naći, a Luka nema veze s tim – Šime Kamber


Čitanjem nalaza  vještačenja Centra Ivan  Vučetić kojima je utvrđeno da  na paketima marihuane, pronađene u polju između Paljuva i Novigrada, nema otisaka  prstiju optuženih za preprodaju oko dva kilograma marihuane, jučer je nastavljeno  suđenje Šimi Kamberu (27) i  Luki Šimičeviću (25).
Dvojicu prijatelja i suvlasnika kafića “Ex” tužiteljstvo  tereti da su na još uvijek neutvrđeni način nabavili gotovo  dva kilograma marihuane koju su planirali distribuirati na  zadarskom narko tržištu. Prvooptuženi u ovom slučaju –  Šime Kamber, upao je u policijsku zasjedu 23. siječnja  ove godine u polju između  Paljuva i Novigrada gdje je  skrivao “travu”, a Šimičević  sljedeće jutro u kafiću, zbog  osnovane sumnje da je Kambera “renault cliom” dovezao  do Paljuva, te se dao u bijeg  nakon što su policajci ovoga  “zaskočili”.
– Luka zaista nema veze s  ovom drogom koja je bila u  polju, a moram napomenuti  da ta dva kilograma nisu ni  moja. Ja sam od jedne osobe  koju ne mogu imenovati dogovorio kupnju “trave” za iznos od pet tisuća kuna i to  isključivo za svoje osobne potrebe. Ja ne pijem alkohol, ne  pušim cigarete, ne kockam se i  ne drogiram – kazao je na  početku svoje obrane Kamber  dodavši potom kako samo  puši do pet jointa dnevno i to  unazad desetak godina. Kamber je ispričao da je njegovo i  Lukino uhićenje samo splet  nesretnih okolnosti koje su  započele nakon što je on tog  23. siječnja svratio u kafić i  upitao Luku koji je radio u  poslijepodnevnoj smjeni treba  li mu što. Kako je ovaj kazao  da mu nedostaje sitnog novca,  on je uzeo ključ aparata za  igre na sreću i iz njega krupan  novac, te se Lukinim “renault  cliom” uputio do obližnje trgovine Vlado kako bi novac  razmijenio. Na povratku nije  bilo mjesta na parkingu pa je  “clio” uvezao u svoje dvorište  svega nekoliko metara dalje,  Luki donio sitniš, te se odmah  vratio kući.
– Došla mi je ta osoba, ali  bez marihuane koju sam naručio, rekao mi da treba ići po  nju izvan Zadra, i da osiguram  prijevoz. Sjeli smo u “clio”, a  on je vozio jer je u to vrijeme  meni dozvola bila oduzeta.  Putem mi je pojasnio da od  ceste moram ići 100-tinjak  metara u polje do stabla bora i  da ću kraj njega ispod daske  pronaći marihuanu te da su  dva gornja paketića za mene.  To sam i učinio, a na povratku  su me zaskočila dva muškarca.  Instiktivno sam počeo bježati  odbacivši jedan, pa drugi paketić, a kad sam čuo da viču  “policija” stao sam i predao im  se – ispričao je Kamber. Potom  je završio u pritvoru u kojemu  se još uvijek nalazi, a tu mu se  prvotno pušteni na slobodu,  kasnije pridružio i Luka  Šimičević. I dok je Kamber  iscrpno i opsežno iskazivao  jučer pred sudskim vijećem  pod predsjedanjem sutkinje  Dijane Grancarić, Šimičević  je tek kratko rekao: “Nemam  veze s tom marihuanom, niti  sam ikada imao, a inkriminiranu večer bio sam u kafiću.  Na savjet odvjetnika nadalje  ću se braniti šutnjom”.
Suđenje se nastavlja u petak.
 


Kamber promijenio prvotni iskaz




Iznoseći svoju obranu Šime Kamber je jučer prvi put spomenuo da  postoji neka osoba od koje je naručio marihuanu. Naveo je da su samo dva  paketića njegova, dok ostatak do dva kilograma pripada upravo toj osobi.  Tu osobu, istaknuo je, ranije nije spominjao jer ga je tako posavjetovao  odvjetnik s obzirom da nema nikakvih dokaza kojima bi potkrijepio tu priču.  Na upit tužitelja zašto to tek sada, nakon punih pet mjeseci spominje,  Kamber je odgovorio kako je i u istrazi tvrdio da “trava” nije njegova zbog  čega je zatraženo vještačenje otisaka i DNA na paketu.


 


“Zbunio” se oko poziva i SMS poruka


– Na zahtjev te osobe s kojom sam se uputio po marihuanu Lukinim  autom u kojemu je njemu ostao mobitel, i njegov i svoj mobitel sam  ugasio. Kako sam primjetio da je ključić od CBC aparata ostao kod  mene, nakratko sam uključio Lukin mobitel i njegovoj curi poslao poruku  iz Vip usluge “nazovi me” – ispričao je Šime Kamber dodavši da u kafiću  nemaju fiksni telefon, pa da nije mogao doći do Luke. Poslao je, kazao  je i drugu takvu poruku, a kad ona nije uzvratila, nazvao ju je. No kad mu  je tužitelj rekao da se iz izlista vidi kako je s tog mobitela poslana samo  jedna poruka, a druga takva s broja Lukine cure, te da je ona njega  nazvala, Kamber se ispravio.
– Krivo ste me shvatili. Poslao sam jednu SMS poruku, a onda je ona  uzvratila pozivom, rekao je Kamber, naglasivši kako se kaje zbog svega,  da nikada nije dilao niti mu je to bilo potrebno jer je kao barmen ljeti jako  dobro zarađivao.