Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Marko Marinović: Iza ovog postupka stoji politika!

29.06.2011. 22:00
Marko Marinović: Iza ovog  postupka stoji politika!


– On se drznuo tužiti jedno ministarstvo i jednog visoko pozicioniranog zadarskog političara. Time je sebi potpisao presudu i o tome je ovdje riječ – ustvrdio je njegov odvjetnik Marinović, a Šare ne krije kako je riječ o tužbi protiv Kalmete i “njegova” Ministarstva


Zašto mi sudite? Prestanite silovati pravdu! Nisam naredio, pisao, tražio, niti imao potrebe sam sebi krasti dokumentaciju, jer bio bih lud da jesam. Ovim postupkom povrijeđena je svetinja, a to je istina. Svi dnevnici su falsificirani, a za to su krivi knjigovotkinja Olivera Plavšin, bivši tajnik Općine, Marin Ćoso i povjerenik, Marijan Vujević. Sudite me na osnovu krivotvorenih fotokopija – rekao je Slavko Šare opsežno, fotografijama i citatima potkrijepljujući svoju obranu u nastavku suđenja na koje je jučer došao u pratnji dvojice poznatih zadarskih odvjetnika – Marka Marinovića i Milana Petričića.
Šaru se izmijenjenom optužnicom tereti da je tijekom 2002. godine u svojstvu načelnika, a s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, isplaćivao gotovinu bez osnove te da za te isplate nije obračunavao porez, niti o tome izdavao dokumentaciju. Stoga je optužen da je na taj način oštetio Općinu Galovac, druge osobe i državni proračun za najmanje 30 tisuća kuna.
Šare ustrajan kako nije kriv
Šare je ponovio kako se ne osjeća krivim, ni na navode izmijenjene optužnice, a svoju je obranu, napisanu na 50-ak stranica iznosio gotovo dva sata.  
– Nemam rezervno selo, rezervnu domovinu osim ove, a vi mi sudite da sam je pokrao. Gradio sam ceste, groblje, zidove, igrališta i mrtvačnicu. Za potrebe Općine potrošio sam vlastitih 200 tisuća kuna, a na koncu završio na sudu. Radio sam za dobrobit Općine, a nisam se bavio administracijom. Za to sam angažirao stručnu osobu – isticao je u svojoj obrani bivši načelnik. No na tu njegovu izjavu reagirao je sadašnji načelnik Općine Galovac, Marin Gulan kazavši kako to nije istina te da Općina trpi štetu zbog Šarinih postupaka i danas.
– Mi imamo nekoliko otvorenih sporova na sudu i mahom ih gubimo jer nemamo dokumentaciju kojom bi dokazali suprotno, a u najvećem broju slučajeva riječ je o građanskim parnicama za izvedene radove, građevinski materijal, dovoz građevinskog materijala i slično. Ja sam imenovan načelnikom 21. srpnja prošle godine i mi otada imamo svu potrebnu dokumentaciju, a za prethodni period ništa nismo zatekli, niti je Općina imala svoje službene prostorije – rekao je Gulan, no Šare je istaknuo kako je riječ o vremenu kada Gulan nije živio u Galovcu već u Splitu gdje je bezuspješno studirao.
Odvjetnik Marinović zna o čemu je riječ
Kazao je kako su čelnici Općine izbačeni s kata stare škole, a da je prizemlje iznajmljeno Galovčaninu Marinku Šari zvanom Lozo, inače članu HDZ-a. Stoga je čelništvo, naglasio je Šare, uredilo prostorije u sklopu sportskog kluba za potrebe Općine. Šarin branitelj, Marko Marinović podcrtao je kako je u pozadini cijelog sudskog postupka protiv njegova branjenika politika.
– On se drznuo tužiti jedno ministarstvo i jednog visoko pozicioniranog zadarskog političara. Time je sebi potpisao presudu i o tome je ovdje riječ. Zna se! – ustvrdio je Marinović. Da je tome tako, ne krije ni sam optuženik koji je naime, neposredno prije no što mu je USKOK zakucao na vrata podnio tužbu protiv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ali i ministra Božidara Kalmete zbog nepoštivanja ugovora potpisanog s Općinom Galovac za financiranje nekih projekata. Suđenje se nastavlja danas, kada će optužba i obrana iznijeti završne govore.