Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ovrha odgođena na tri mjeseca

29.06.2011. 22:00
Ovrha odgođena  na tri mjeseca


Regionalna veletržnica Benkovac i njenih 35 zaposlenika mogu biti mirni sljedeća tri mjeseca, barem što se tiče vlasničke strukture u tom Društvu i broja zaposlenika. Naime, nakon iscrpnih višemjesečnih pregovora između predstavnika Sindikata PPDIV-a s Agencijom za upravljanje državnom imovinom kao većinskim vlasnikom i resornim ministarstvom, na jučer najavljivanoj Glavnoj skupštini društva usvojeno je sve ono za što su se, štiteći interes radnika, sindikalci zalagali.
– Na Glavnoj skupštini bilo je planirano izglasavanje davanja razrješnice Upravi za vođenje poslova i Nadzornom odboru o obavljenom nadzoru poslovanja Društva u 2010. godini. Zaposlenici su svoj stav o tome izrekli peticijom s jasnim “protiv” i to sve dok se ne razriješe neke sumnje u koruptivne radnje uprave koje smo i USKOK-u prijavili – rekao je sindikalni povjerenik Veletržnice Jašo Bljajić ne krijući svoje zadovoljstvo ishodom – izglasavanjem da se te razriješnice ne daju. A temeljem dopisa kojim je svoju podršku sindikalcima dao i sam ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka Petar Čobanković jučer su na tri mjeseca prolongirane i ovrhe nad dijelom imovine Društva. Naime, u svom je mišljenju ministar naveo da bi se ovrhe trebale prolongirati sve dok se ne ispitaju sumnje sindikalista u koruptivne radnje Uprave i Nadzora koje su, kako su naveli, Društvo dovele pred siguran stečaj, gubitak radnih mjesta, te pogodovanje prodaje nekretnina Društva privatnoj tvrtki u bescijenje.
– Općinski sud u Benkovcu jučer je zaprimio mišljenje ministra Čobankovića te je temeljem toga postupak prolongiran na tri mjeseca – kazao je Bljajić napomenuvši kako se s dolaskom Uskočkih istražitelja u Društvo očekuje rasvijetljavanje nekih sumnjivih poteza sadašnjeg, ali i prijašnjeg direktora Veletržnice.