Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarska riva pozdravit će najbolje domaće dalekoprugaše

29.06.2011. 22:00
Zadarska riva pozdravit  će najbolje domaće  dalekoprugaše


U Zadru se prvi put organizira prvenstvo ovakvog tipa. Očekujemo nastupe 80-ak plivača, između kojih će se predstaviti i najbolji hrvatski maratonci: Karla Šitić, Marin Milan, Stanislav Soldo. Iskustva koja smo prikupljali na brojnim dosadašnjim nastupima pokušat ćemo prenijeti i na Prvenstvo Hrvatske, kako bismo ga učinili još boljim – kazao je Domagoj Krpina, predsjednik KDP Donat


Krševanov grad  ove će subote ugostiti 6. Prvenstvo Hrvatske u daljinskom  plivanju na otvorenim vodama. Na dionici dužine pet kilometara ogledat će se ponajbolji domaći dalekoprugaši,   koji će se na potezu od lučice  Foša do Morskih orgulja i natrag nadmetati za državne naslove u pet kategorija: apsolutnoj, kadetskoj, juniorskoj,  seniorskoj i veteranskoj. Na  jučerašnjoj konferenciji za medije, održanoj u hotelu Zagreb,  organizator natjecanja Klub  daljinskog plivanja Donat izvijestio je o detaljima utrke.
– U Zadru se prvi put organizira prvenstvo ovakvog tipa. Očekujemo nastupe 80-ak  plivača, između kojih će se  predstaviti i najbolji hrvatski  maratonci: Karla Šitić, Marin  Milan, Stanislav Soldo… I  mnogi drugi. Dosadašnja je  praksa bila da na PH mogu  sudjelovati samo licencirani  plivači, no zbog atraktivnosti  natjecanja odlučili smo se ovaj  put priliku dati i onima koji ne  posjeduju licence Saveza. Oni  će plivati u dvije kategorije:  apsolutnoj muškoj i apsolutnoj  ženskoj – upoznao nas je Domagoj Krpina, predsjednik  KDP Donat, potom dodavši:
– Organizacija ovog natjecanja veliko je priznanje za naš  klub, a dobili smo je nakon  odlično odrađenih lanjskih  nastupa u Cro Cupu. Iskustva  koja smo prikupljali na brojnim dosadašnjim nastupima  pokušat ćemo prenijeti i na  Prvenstvo Hrvatske, kako bismo ga učinili još boljim – kazao  je Krpina.
Sa starta sa sjeverne strane  mula zadarske rive plivači će  krenuti u 9 sati, a stazu dugu  2,5 km trebat će svladati u dva  kruga. Natjecatelji će se prema  cilju na južnoj strani mula kretati u obrnutom smjeru od kazaljke na satu (prema Morskim orguljama). Dolazak najbržih očekuje se oko 11 sati,  kada će u hotelu Zagreb najboljima biti uručene novčane  nagrade (samo u apsolutnoj  kategoriji), pokali i medalje.  Donat će se na Prvenstvu Hrvatske  predstaviti s ukupno  osam plivača.