Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zakorovljen i zaboravljen nogostup

29.06.2011. 22:00
Zakorovljen i  zaboravljen nogostup


To je gradsko vlasništvo tako da bi to Grad trebao održavati, rekao je ogorčeno Durut, dodajući da već trideset godina trpi nered i nemar i da više ne može


Ulica Frane Fanceva glavni je prilaz Novom  Bokanjcu, ali je zbog neodržavanja zelenila počela  sličiti na gradsku sramotu!  Nogostup koji ide tom ulicom  je u javnom vlasništvu, ali  Grad ne vodi brigu o njegovu  održavanju, odnosno o  održavanju okolnog zelenila  kaže Vice Durut, stanar te  ulice koji je na Novi Bokanjac  doselio prije 30-ak godina.  Kaže da Grad već 30 godina  ništa nije učinio da uredi taj  dio grada i da sredi zelene  površine. Sada se, kaže, nogostupom ne može šetati jer  je drača prerasla ogradu i  nagnula se nad nogostup te  smeta pješacima.
 – Cijeli taj dio je neuredan i  neuređen. Svi su nemarni i  nitko to ne održava. Sve je  zaraslo u travu, draču i grozno  je. Zvali smo u Grad mnogo  puta, ali oni su nemarni i ne  čiste, niti uređuju to. To je  gradsko vlasništvo tako da bi  to Grad trebao održavati, rekao je ogorčeno Durut, dodajući da već trideset godina  trpi nered i nemar i da više ne  može.
Iz gradske uprave su nam  rekli da taj dio nogostupa ne  spada u javne zelene površine  zbog čega se ne nalazi u planu  redovnog održavanja.
 – Radnici Nasada počiste taj  dio ulice kad stignu, ali budući da to nije u planu redovnog održavanja, oni ne  stignu sve očistiti i održavati.  Ipak, uputit ćemo ih u sadašnje stanje pa će to urediti,  rekla je Ivana Dadić, stručna  suradnica za informiranje iz  Grada Zadra.