Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Domaći biraju Biograd!

29.06.2012. 22:00
Domaći biraju Biograd!


Dobra sezona i dobra turistička godina ono je čemu Biograd, kao i uostalom svaki turistički grad ili mjesto, konstantno teži. Prošlogodišnjih milijun ostvarenih noćenja najbolja su potvrda da se planovi i ostvaruju pa dosadašnji dobar tijek sezone stoga u Biogradu i nije neko veliko čudo


Broj gostiju koji ovih dana boravi u Biogradu iznosi 7.197, a što je u odnosu na prosječni dnevni broj gostiju krajem lipnja prošle godine više za oko 3 posto. Od ukupnog broja evidentiranih 6.039 su strani gosti, dok broj domaćih gostiju iznosi 1.158.
Kako nas informiraju u Turističkoj zajednici Grada Biograda, broj stranih gostiju na prošlogodišnjoj je razini, dok je broj domaćih u porastu za oko 30 posto. Valja svakako naglasiti da je protekli produženi vikend bio iznimno dobro posjećen i u znaku domaćih gostiju. Većem broju hrvatskih gostiju zasigurno su kumovale i niže predsezonske cijene u svim smještajnim kapacitetima. Za sada su nabolje popunjeni kampovi, potom nautika, koju slijede hoteli, dok se kapaciteti u privatnom smještaju pune nešto slabije.
Ipak, govore nam znalci, i ova sezona obećava.
– Tim prije što je i njezin dosadašnji tijek iznimno dobar, a trend rasta je kod nas u zadnjih nekoliko godina, unatoč svim nedaćama i krizama, stalno bio prisutan, kažu u Turističkoj zajednici.
Dobra sezona i dobra turistička godina ono je čemu Biograd, kao i uostalom svaki turistički grad ili mjesto, konstantno teži. Prošlogodišnjih milijun ostvarenih noćenja najbolja su potvrda da se planovi i ostvaruju pa dosadašnji dobar tijek sezone stoga u Biogradu i nije neko veliko čudo. Jer u razvoj i promidžbu turizma se ulažu stalni napori. I ljeti, ali i zimi kada biogradski turistički djelatnici prezentiraju biogradsko područje s njegovim bogatim i raznolikim resursima na brojnim turističkim sajmovima.
Uz respektabilne smještajne kapacitete, Biograd ima i već prepoznatljivu gastroponudu te raznolike kulturne, zabavne i sportske sadržaje. Raznoliki sadržaji su i za ovu turističku sezonu osmišljeni do u najsitnije detalje pa će biogradski gosti svakog dana imati mogućnost izbora kako najbolje provesti svoje vrijeme. Biogradski turistički djelatnici, obrtnici i ugostitelji spremni su za veći dolazak gostiju kakav se očekuje početkom srpnja, a budu li i vremenske prilike pogodovale, ne bi trebalo biti nikakvih prepreka da i ova turistička sezona bude uspješna barem kao lanjska.