Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najbolju pjesmu čuvali za Splitski festival

29.06.2012. 22:00
Najbolju pjesmu čuvali za Splitski festival


Nadamo se da će se pjesma svidjeti publici, ali da nagradu nećemo dobiti, ukratko je uz smijeh naveo svoja očekivanja Tomislav Bralić koji s klapom Intrade ovog vikenda nastupa s pjesmom “Zašto uvik pivan” na Splitskom festivalu.
– A valjda je to garancija uspjeha? Evo ni “Zora bila” ni “Nisam te sriće” nisu dobile nagradu pa su nam bile najbolje pjesme. Ali šalu na stranu, ove godine se ipak nadamo nagradi jer pjesma je jednostavno takva da se ne može zaobići, ni kod publike ni kod žirija, zaključio je Bralić, potvrđujući tako činjenicu da se i ove godine najbolja pjesma čuvala upravo za Splitski festival. Zašto je to tako? Pa to je naš najjači festival, koliko god mi šutjeli o tome, pojašnjava.
A na njega ovog vikenda idu s riječkom autorskom kombinacijom Rapotec-Alilović. Ute Rapotec Intradama je poznat otprije budući da je dugo godina dolazio na Zadarfest s Putokazima, Dadom Topićem i Eni.
– Ute je uvijek govorio kako bi volio raditi s nama, a i pjesma kao da je o meni pisana. Jer, uvijek pjevam i sve ono što sam do sada pjevao u svim pjesmama, sada mogu reći u tri, četiri ove pjesme, pojasnio je Bralić kojem će ovo ljeto, kaže, biti i više nego radno. Iako će uz Splitski festval pohoditi još jedino šibensku Šansonu, koncerata će biti duž cijele jadranske obale, od Dubrovnika do Istre. Jedan mini koncert održat će već i ovog vikenda kada će na nedjeljnoj finalnoj večeri Splitskog festivala održati svoj polusatni koncert.