Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrbanc: Vrijeme je za rastanak

Autor: Roman Morović

29.06.2013. 22:00
Vrbanc: Vrijeme je za rastanak

Foto: Zvonko KUCELIN



Goran Vrbanc u Zadar je stigao u listopadu 2011., pred početak sezone u kojoj je glavni cilj bio povratak kluba u regionalnu ligu. Riječki šuter bio je jedan od ključnih igrača momčadi Aleša Pipana u tom postignuću. Sa 14,5 poena po susretu bio je prvi strijelac momčadi. Pamtit će se njegovih 27 poena u utakmici odluke protiv Zagreba u Trnskom, a posebno čudesna večer u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića, kada je Ciboni na Višnjiku utrpao 44 koša i doveo Zadrane u priliku da pobijede favoriziranog protivnika, što je pobjedničkim košem okrunio Ante Delaš.
Ove sezone svi su očekivali još boljeg, konstantnijeg Vrbanca, no to se nije dogodilo. Zašto?
– Bilo je oscilacija, ali i nekih drugih razloga koji su na to utjecali, o kojima ne bih previše pričao. Najvažnije je da je momčad napravila dobar rezultat i to nam svima mora biti na prvom mjestu. Kada pogledamo koliki su favoriti bili Cibona, Cedevita i neki drugi u odnosu na nas prije početka sezone, mislim da smo napravili dobar posao.
Slabija druga sezona na osobnom planu nije, međutim, utjecala na Goranovu ocjenu dvije godine provedene u gradu košarke.
– Zadar mi je jako drag i ta publika, koja tako strastveno voli košarku, je nešto posebno. Baš mi je drago što sam bio ovdje dvije godine i što smo napravili dobre rezultate. Nadam se da ću ljudima ostati u dobrom sjećanju.
Vrbanc je blizu pronalaska kluba za sljedeću sezonu, a jedino je sigurno da to neće biti Zadar.
– Neću ostati. Jednostavno, tražim se negdje vani i mislim da ću to vrlo brzo ostvariti. Imam već dosta dobrih ponuda, ali ne bih još s njima u javnost.