Osumnjičena za bratovo ubojstvo satima iznosila obranu

Slika korisnika admin
PIXSELL

Jovanka Vasovski, 69-godišnjakinja iz Donjeg Srba s prebivalištem u Tribunju, jučer je uz kaznenu prijavu za ubojstvo 62-godišnjeg Petra Atlije, njezina brata, privedena pritvorskom nadzorniku u Gospiću, a potom i Županijskom državnom odvjetniku u Karlovcu gdje je svoju obranu iznosila do kasno u noć. S obzirom da je riječ o sumnji na ubojstvo, za pretpostaviti je kako će joj nakon saslušanja sudac istrage oderditi istražni zatvor.

Beživotno tijelo Petra Atlije zvanog Duje s višestrukim ozljedama po cijelm tijelu od kojih su kobne bile one u predjelu glave pronašli su policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb na podu sobe u nedjelju oko 9.30 sati. Zadarskim policajcima koji su očevid provodili u suradnji s karlovačkim Županijskim odvjetništvom nije dugo trebalo da posumnjaju kako je počinitelj 69-godišnja žena koja je i sama imala brojne hematome i masnice po tijelu, a pokazalo se da je u žaru svađe i pod utjecajem alkohola brata zatukla štapom. Susjedi pretpostavljaju kako je razlog sukoba bila svađa oko vlasništva nad obiteljskom kućom jer je su se brat i sestra i ranije zbog toga sukobljavali. Petar je od 1995. godine živio u Srbiji s obitelji, a u Srb je dolazio samo povremeno. Posljednjih par mjeseci tamo je boravio kako bi ishodio mirovinu, budući da je do konca Domovinskog rata radio u poduzeću Srebrenica d.o.o..

Osumnjičena Jovanka mirovinu je zaradila u inozemstvu i sagradila kuću u Tribunju koju je po pričama susjeda iznajmila za potrebe staračkog doma, a u registru Turističke zajednice Tribunja ona je registrirana kao iznajmljivačica. Tri godine ranije, odnosno u kolovozu 2012. ovu je obitelj također pogodila tragedija. Tada je 54-godišnji Lazo Atlija, srednji brat, počinio suicid izmješavši alkohol i tablete. Njegova se supruga potom iselila i otišla u Srbiju kod djece, a u kuću se uselila i uredila ju najstarija sestra pa ju je i svojatala.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno