Za nabavku četiri sanitarna vozila županija će izdvojiti 1.400.000 kuna

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Sa čak 41 točkom dnevnog reda jučer je održan 31. Kolegij  župana čije su najzanimljivije točke bile davanje i odbijanje suglasnosti  na koncesije na pomorskom dobru. Riječ je o pripremi materijala za  Županijsku skupštinu 10. srpnja za koju je župan Stipe Zrilić poručio  kako se "nada da će proći učinkovito".

A trebala bi, jer su, unatoč obimnom dnevnom redu, pažljivo razmatrane sve točke, osobito one vezane za zahtjeve za koncesije na pomorskom dobru. Jedan od najzanimljivijih zahtjeva odnosio se na ugostiteljski objekt "Porthos", vlasnika Alana Nikpalja, za kojega je pročelnik  Upravnog odjela za more i turizam, Krešimir Laštro, dao odbijenicu  svojega odjela, kazavši: "Procjenjujemo da zahtjev nije opravdan":

- Budući iz priloga dostavljenih uz zahtjev za produljenje  trajanja   koncesije  na  pomorskom dobru nisu razvidne nove investicije koje  bi   opravdavale produljenje roka trajanja koncesije na  kupno 30 godina,   Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru Zadarske županije je na sjednici održanoj 12. lipnja 2015. godine donijelo Zaključak kojim Županijskoj skupštini predlaže neprihvaćanje  zahtjeva  za   produljenje roka trajanja koncesije po zahtjevu za produljenjem koncesije ugostiteljskog obrta „Porthos", Zadar na ukupno 30 godina. Budući  je ocijenjeno kako se zahtjevu za produljenje koncesije ne može udovoljiti, predlaže se donošenje Odluke o odbijanju zahtjeva ugostiteljskog obrta „Porthos" za produljenje roka trajanja koncesije na pomorskom dobru - obrazložio je svoje mišljenje pročelnik Laštro.

Dato je negativno mišljenje i Nacionalnom parku "Paklenica" za izmjenu Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru, uz obrazloženje kako je "utvrđeno da je površina iz Ugovora o koncesiji sukladna utvrđenoj granici pomorskog dobra".

Odjel za pomorstvo predložio je još i uskratu suglasnosti firmi "Nova  Mar" iz Bibinja, "Vodenom sportu" iz Kolana, "Contri" iz Zadra i firmi  "Pakoštane" iz Pakoštana.

Davanje koncesije predlaže se za "Emonu" iz Preka koja je podnijela  molbu za upis založnog  prava na koncesiju za gospodarsko korištenje parkirališnog prostora i prostora mješovite namjene:

- Kako je trgovačko društvo Emona d.o.o. molbu podnijelo u zakonskom roku i Sporazum o osiguranju novčane tražbine sklopljen je kao  osiguranje novčane tražbine Ugovora o kreditu sklopljenim u svrhu izgradnje poslovnih prostora i parkirališta, predlaže se donošenje Odluke  o davanju suglasnosti za upis založnog prava na koncesiji iz Ugovora o  koncesiji - kazao je Laštro.

Dato je pozitivno mišljenje i za prijenos koncesija: ugostiteljskom  obrtu "Knež" na otoku Ižu, "Boriku", "Punta Skali"; "Vodenom sportu",  ali i je prihvaćen i nacrt prijedloga o davanju suglasnosti prijenosa dijela koncesije na pomorskom dobru sa ugostiteljskog obrta "Porthos"  na društvo "Porthos" .d.o.o. Zadar.

U nastavku Kolegija govorilo se još o novčanoj pomoći za opremu  novorođenčadi koja bi trebala iznositi 400 kuna, po prijedlogu pročelnika za zdravstvo, Andrije Marcelića:

- Odlukom o namjeni viška prihoda po Godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Zadarske županije za 2014. godinu planira se za aktivnosti socijalne skrbi, naknadu za novorođenu djecu, izdvojiti iznos  od 628.000 kuna za 1570 djece. Predlaže se da  pravo na naknadu u visini od 400 kuna imaju sva djeca koja su rođena  u razdoblju od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine u Zadarskoj županiji i čiji su  roditelji, ili roditelj, trajno nastanjeni u Zadarskoj županiji - pojasnio je  Marcelić. 

Dato je pozitivno mišljenje i nabavci četiri sanitarna vozila koja je zatražilo Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu, a za koja  bi trebalo izdvojiti 1.400.000 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno