Za ravnatelja Doma za stare i nemoćne javili se Šoša, Sorić i Vučenović

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne na Sfingi imat će ovoga tjedna težak posao. Otvarat će koverte pristigle na natječaj za ravnatelja Doma. Među njima su dvije sa prijavama kandidata sa visokom stručnom školom, Darija Vučenovića i Nina Sorića, ali, prema neslužbenim informacijama iz Doma, i ona privremenog ravnatelja Grge Šoše koji ima višu školu upravnog pravnika.

Upravo zbog njegovih kvalifikacija, ali i 70 godina života, natječaj je izazvao veliku pažnju javnosti, osobito nakon što je Šoša izjavio kako razmišlja o još jednoj kandidaturi.

No, ovogodišnji natječaj izaziva još više kontroverzi od prošlogodišnjeg jer su se i ovog puta javili isti kandidati, s tim da je prvi natječaj poništen uz obrazloženje da Dom još nije uskladio statut sa Zakonom o socijalnoj skrbi. Statut je sada usklađen, pa nema više osnove za poništenje natječaja, osim stava Upravnog vijeća o tome da kandidati ne zadovoljavaju uvjete.

U tom slučaju predsjednik UV-a, Marijan Vrkić, može produljiti v. d. mandat dugogodišnjem ravnatelju Grgi Šoši. Naime, Vijeće ima pet članova, a za imenovanje ravnatelja potrebna im je većina od tri glasa. Ukoliko Vrkić procijeni da ni Dario Vučenović ni Nino Sorić ne ispunjavaju uvjete, makar i imali stručne reference, obojica ispadaju iz utrke.

Naime, provjerom kod bivših kandidata saznajemo da su i na najnoviji natječaj podnijeli molbu. Diplomirani psiholog Dario Vučenović, ravnatelj Obiteljskog centra u Zadru, već nam je potvrdio da se javio na natječaj. Rasplet ponovljenog natječaja prati još jedan prošlogodišnji kandidat, Nino Sorić, koji nam je jučer potvrdio da se i on javio za ovo mjesto.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno