Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hrabra djeca uz pjesmu lakše vode velike životne bitke

29.06.2016. 22:00
Hrabra djeca uz  pjesmu lakše  vode velike  životne bitke


Bruna ima pet, a kada je imala tri godine oboljela je od  leukemije. Sada je dobro iako je još uvijek pod strogim kontrolama  liječnika i pod  terapijom lijekovima, ali bolest je u remisiji. Prošli  smo pakao. Prošli smo ono što se ne može riječima opisati, ali duboko vjerujemo da je sve to iza nas i da će sve biti dobro. Klub Sanus nam je nesebično pomagao cijelo vrijeme i u najtežim trenucima bili su uz nas kao svesrdna potpora. Bruna se liječila u Splitu i  zahvaljujući udruzi, supruga i ja nismo morali spavati u autu kako  bismo bili uz nju jer je udruga osigurala stan u Splitu za sve roditelje čija se djeca tamo liječe – ispričao je tata Goran Bolonja.
Slična  je priča i Radmile Čuline, mame male Lucije koja je prošla tešku  bitku na svom putu ka izliječenju.
I Brunu i Luciju i još 20-tak djece heroja i njihovih roditelja iz  Splita i Zadra u četvratk  je na njihovu želju, razveselio poznati zadarski  pjevač Mladen Grdović. Djeca znaju sve njegove pjesme, a najdraža  im je – “Crveni ferari” koju znaju od riječi do riječi.
– Došli smo danas u Zadar na poziv Grada i gradonačelnika  Božidara Kalmete. S Poglavarstvom Grada Zadra imamo sjajan odnos i izuzetnu suradnju koja bi mogla poslužiti kao primjer mnogim gradovima jer naša udruga ima razvijenu mrežu po cijeloj Hrvatskoj. Provodimo i nacionalni program – Rehabilitacija i psihološka podrška djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti te  pružamo usluge besplatnog smještaja za roditelje širom Hrvatske  koji se liječe u klinikama u Splitu i Zagrebu.ž
Teško je opisati tu sreću i osmijehe na dječijim licima kada im se  pridružio Mladen Grdović i podijelio im svoje CD-e a oni njemu  svoje likovne radove od koji su mnogi nastali u vrijeme njihova dugotrajnog i teškog liječenja po bolnicama.
-Još od početaka svoje karijere uvijek se rado odazivam na sve  humanitarne koncerte i akcije i doista nastojim pomoći koliko je u  mojoj moći, a kada su djeca u pitanju nema razmišljanja. Sretan  sam što sam danas među njima i bit ću još sretniji ako sam ih razveselio. Razmišljam i o tome kako bismo mogli svi zajedno pokrenuti i organizirati jedan veliki humanitarni koncert nakon ljeta u  Spaladium areni za sve njih. Siguran sam da bi se mnogi od mojih  kolega rado odazvali – zaključio je Mladen Grdović.