Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Turist pao s 60-metarske litice na Plitvičkim jezerima

29.06.2016. 22:00
Turist pao s  60-metarske litice  na Plitvičkim jezerima


 Strani turist pao je jučer oko 18 sati s ruba 60  metara visoke litice Velikoga slapa u Nacionalnom parku Plitvička jezera.
Iz PU ličko- senjske su nam kazali kako je na mjesto događaja izašla  ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je unesrećenog muškarca imobilizirala te prevezla u Opću bolnicu Zadar. Istaknuli su kako se provode  izvidi na mjestu događaja da bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do  ove nesreće.
Iz zadarske  bolnice sinoć su nam potvrdili kako je ozlijeđeni muškarac živ, no nisu nam mogli dati dodatne informacije o njegovu zdravstvenom stanju. Prema informacijama iz gospićke stanice HGSS-a, slučajevi padova  stranih turista s najviše, 80-metarske litice Velikoga slapa u NP Plitvička  jezera zadnjih su godina postali uobičajeni. I lani i preklani su tako  imali po jedan takav pad.
Iz te stanice navode kako do padova dolazi  zbog opuštenosti posjetitelja, koji su zadivljeni ljepotom toga slapa. U  želji za što boljim pogledom ili kutem za fotografiju jednostavno prekorače oniži zidić, pri čemu izgube ravnotežu i padnu.