Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izrada dokumentacije za Tržnicu 450 tisuća kuna plus PDV

29.06.2017. 22:00
Izrada  dokumentacije za Tržnicu 450 tisuća kuna  plus PDV


Razgovaramo s projektantima da se daju prijedlozi rješenja, a nakon toga ćemo ići s ugovaranjem projekta. Ne mogu točno kazati kada će to biti definirano, rekao je Matko Segarić, zamjenik pročelnika UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva
Sedam mjeseci od odabira nagrađenog rješenja uređenja zadarske Tržnice projekt je u fazi ugovaranja.
– Razgovaramo s projektantima da se daju prijedlozi rješenja, a nakon  toga ćemo ići s ugovaranjem projekta. Ne mogu točno kazati kada će to  biti definirano, rekao je Matko Segarić, zamjenik pročelnika UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva, dodavši kako cijena za izradu projektne dokumentacije Tržnice iznosi 450 tisuća kuna  plus PDV.
Natječaj za uređenje najveće gradske tržnice otvoren je krajem rujna  prošle godine, a na njega je pristiglo 28 radova. Prva nagrada pripala je  Njirić i arhitektima, no konzervatori su imali posebne opaske. Složili su  se kako niti jedan od pristiglih radova nije zadovoljilo sve uvjete natječaja te je za pobjednički rad istaknuto kako treba unijeti određene  preinake s čime su se arhitekti složili.
Već godinama se govori o uređenju gradske Tržnice kao srcu strae  gradske jezgre i njezinu uređenju po uzoru na tržnicu u Barceloni.
Prilikom završetka natječaja u prosincu prošle godine, bivši je gradonačelnik Kalmeta istaknuo kako je trenutno stanje tržnice loše, trebala bi  biti žila kucavica Poluotoka, a istovremeno izumire. Cilj je da Gradska  tržnica postane turistička atrakcija i da se tamo nude domaći proizvodi  naših OPG-ovaca, govorio je tada Kalmeta.
Zasada nedovoljno iskorišten resurs s golemim potencijalom uskoro  bi trebao dobiti novo lice i revitalizirati staru gradsku jezgru.