Izrada dokumentacije za Tržnicu 450 tisuća kuna plus PDV

Slika korisnika admin
Cijena za izradu projektne dokumentacije iznosi 450 tisuća kuna plus PDV

Sedam mjeseci od odabira nagrađenog rješenja uređenja zadarske Tržnice projekt je u fazi ugovaranja.

- Razgovaramo s projektantima da se daju prijedlozi rješenja, a nakon  toga ćemo ići s ugovaranjem projekta. Ne mogu točno kazati kada će to  biti definirano, rekao je Matko Segarić, zamjenik pročelnika UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva, dodavši kako cijena za izradu projektne dokumentacije Tržnice iznosi 450 tisuća kuna  plus PDV.

Natječaj za uređenje najveće gradske tržnice otvoren je krajem rujna  prošle godine, a na njega je pristiglo 28 radova. Prva nagrada pripala je  Njirić i arhitektima, no konzervatori su imali posebne opaske. Složili su  se kako niti jedan od pristiglih radova nije zadovoljilo sve uvjete natječaja te je za pobjednički rad istaknuto kako treba unijeti određene  preinake s čime su se arhitekti složili.

Već godinama se govori o uređenju gradske Tržnice kao srcu strae  gradske jezgre i njezinu uređenju po uzoru na tržnicu u Barceloni.

Prilikom završetka natječaja u prosincu prošle godine, bivši je gradonačelnik Kalmeta istaknuo kako je trenutno stanje tržnice loše, trebala bi  biti žila kucavica Poluotoka, a istovremeno izumire. Cilj je da Gradska  tržnica postane turistička atrakcija i da se tamo nude domaći proizvodi  naših OPG-ovaca, govorio je tada Kalmeta.

Zasada nedovoljno iskorišten resurs s golemim potencijalom uskoro  bi trebao dobiti novo lice i revitalizirati staru gradsku jezgru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno