Mladen Grdović pomeo konkurenciju s "Istrijanko ruku ti prosin"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV
Mladen Grdović svojoj izvedbom je dobio najviše, 105 glasova malinske publike

Mladen Grdović je  skladbom Istrijanko ruku ti prosin  (Šeprić - Šeperić)  pobijedio u srijedu navečer na drugoj večeri Festivala  Melodije Istre i Kvarnera 2017., koja je održana u malinskoj na otoku Krku.  Ova skladba je  dobila najviše,  105 glasova  žitelja Malinske.   Festival  Melodije Istre i Kvarnera 2017. krenuo je iz  Opatije krenuo na putovanje  tijekom kojeg će posjetiti  Kastav i Rašu, da bi finalno zapjevao u, matičnoj luci, Rijeci.

Na drugo  mjesto druge večeri festivala plasirala se pjesma Živet će vavik naša beseda (Grubišić - Pilepić/Grbac) s 89 glasova, a treću je poziciju zauzela Nina Fakin sa skladbom Ča je život (Baša - Pilepić) i 86 glasova.

Ako glasove prve i druge večeri MIK-a pretočimo u bodove, dobit  ćemo sljedeću situaciju: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze  Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac sa 46 bodova, drugo mjesto dijele  Nina Fakin i Mladen Grdović s 39 bodova, a treća ukupno je Martina Majerle s 33 osvojenih bodova.

Pogled u nebo i nepovoljna meteorološka predviđanja organizatore su  u srijedu navečer primorali da festivalsku večer s „friško" obnovljene Rive premjeste u Školsku sportsku dvoranu osnovne škole. No, ni jugo, ni  vjetar nisu MIK-u i domaćinima pomrsili račune. Prepuna školska dvorana bila je premala za sve one koji su htjeli odslušati nove mikovske  pjesme. Jedva bi čovjek iglu ubacio među silno mnoštvo koje je neumorno pljeskalo od prve do zadnje minute festivala. Nakon festivalske špice i  pozdravne „Dobra van večer", među izvođače su se popeli i prvi čovjek  Općine Malinska Dubašnica Robert Anton Kraljić te prvi čovjek MIK-a  Andrej Baša, koji su razmijenili prigodne darove.

- Drago nam je što ste opet s nama, u Malinskoj, gdje domaća beseda  ima posebno mjesto,  rekao je Kraljić i zahvalio se mikovcima što su priredili još jednu nezaboravnu večer dobre pjesme, pozitivnih vibracija i  energije koju samo mikovci mogu stvoriti.

Čine se da straha za budućnost jedinog putujućeg Festivala nema, jer i  u Malinskoj rastu mlade nade MIK-a. U revijalnom programu nastupile  su učenice 8. razreda Osnovne škole Malinska Dubašnica Nika Orešković  i Monika Ivanović koje su na vlastiti način iznijele poznate mikovske hitove.

Krčki trolist što ga čine dvije općine i jedan grad, odnosno Grad Krk i  Općine Malinska - Dubašnica i Punat, još je jednom dokazao istinitost  izreke „zajedno smo jači". Ove tri jedinice lokalne samouprave zajedničkim snagama financiraju MIK i izmjenjuju se kao domaćini. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno