Fontana je opet čista

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Akcija čišćenja Kulturno-umjetničke udruge ''Vicko Zmajević''
Okupilo se desetak volontera svih generacija koji su "zasukali rukave" te su krenuli na posao. Imali su, na žalost mnogo posla, jer neki još uvijek smatraju kako je Fontana smetlište te u nju bacaju razne boce, papire i svojevrsan otpad
Arif SITNICA
Volonteri su zajedno očistili fontanu

Kulturno-umjetnička udruga ''Vicko Zmajević'' Zadar-Arbanasi organiziralo je jučer ujutro tradicionalnu akciju čišćenja Fontane i obalnog pojasa Kolovara. Okupilo se desetak volontera svih generacija koji su "zasukali rukave" te su krenuli na posao. Imali su, na žalost mnogo posla, jer neki još uvijek smatraju kako je Fontana smetlište te u nju bacaju razne boce, papire i svojevrsan otpad. 

Cilj ove akcije je očuvanje vrijedne kulturne baštine grada i zadarskih Arbanasa. Fontana je izgrađena davne 1546. godine, a služila je za opskbu vodom brodova i stanovništva. Sada, iako nije u funkciji, fontana predstavlja jedan od simbola grada i gradske četvrti Arbanasi, te je, s obzirom na protek vremena, neodržavanje, devastaciju i propadanje, nužna ne samo akcija koju će provesti udruge, već i sanacija od strane nadležnih vlasti, za koju se mještani Arbanasa nadaju da će se u skoro vrijeme i dogoditi. Inače, svako malo se grupice građana okupljaju kako bi očistili Fontanu koju uporno neki neodgovorni sugrađani onečišćuju.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
super!

Monika