Grad će urediti lukobran, mještani šetnicu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nakon pola godine kreće uređenje đige u Velom Ižu
Mladi na otoku Ižu, okupljeni u udrugu Tarabuži, odlučili su kako neće više čekati na uređenje šetnice te su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i sami je sanirati. Na facebook stranici svoje udruge objavili su poziv svima zainteresiranima kako su mještani Draga pokrenuli inicijativu da sami urede šetnicu koja je gotovo neprohodna i opasna za šetače
Strojevi na lukobranu

Počela je sanacija uništenog lukobrana, odnosno đige, na ulazu u luku Veli Iž. Naime, tijekom ove zime, ali i kroz duži niz godina, olujno jugo i bura, te neuobičajeno visoke plime napravili su ogromnu štetu na lukobranu koji se nalazi na ulazu u mjesni porat.
Iz Mjesnog odbora Veli Iž još su ove zime uputili molbu za pomoć u Grad Zadar kako bi se sanirao lukobran koji je opasan za mještane jer se po njemu ne može šetati. Tada su tražili hitnu sanaciju lukobrana, ali i priobalne šetnice prema zaseoku Drage, a koja je također teško oštećena.
Iz Grada Zadra su nam jučer potvrdili kako su u postupku dogovora oko izvođenja radova na sanaciji lukobrana.
Naime, riječ je o lukobranu na otoku koji je pod ingerencijom Grada Zadra jer je riječ o zadarskom Mjesnom odboru i prema tome bi trebao biti u istom položaju kao, primjerice, Arbanasi ili Diklo. Međutim, dok se gradske plaže uređuju, one na otocima godinama su zapuštene i propadaju te se održavaju uglavnom zahvaljujući dobroj volji mještana.
Iz Grada Zadra su nam svojevremeno potvrdili kako planiraju urediti obalne pojase i na drugim otocima koji su pod njihovom ingerencijom.
Međutim, mladi na otoku Ižu, okupljeni u udrugu Tarabuži, odlučili su kako neće više čekati na uređenje šetnice te su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i sami je sanirati.
Na facebook stranici svoje udruge objavili su poziv svima zainteresiranima kako su mještani Draga pokrenuli inicijativu da sami urede šetnicu koja je gotovo neprohodna i opasna za šetače.
- Naši dobri Dražani su se odlučili organizirati i sanirati put uz obalu do sela. Na slikama vidite devastiranu šetnicu koja je ove zime uslijed vremenskih neprilika pretrpjela štetu. Kao omladina dobili smo poziv od naših Dražana i još zainteresiranih strana, da sami saniramo i popravimo naš lungo mare. Sav materijal potreban za obnovu šetnice je osiguran i doniran od strane hotela Korinjak, te nam se preostaje skupiti u što većem broju da što jednostavnije saniramo štetu koja je nastala. Zato pozivamo sve koji su slobodni u petak 3. srpnja i koji su voljni pomoći i podružiti se sa sumještanima, da nas kontaktiraju radi bolje organizacije, napisali su na svojoj facebook stranici mladi i tako pozvali sve zainteresirane da se pridruže i urede šetnicu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)