Predloženo podizanje spomenika Jeremiji u njegovim Arbanasima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na nedavnoj skupštini Matice Zadrana
Ideja je odlična, tako da ćemo vidjeti u dogovoru s Mjesnim odborom Arbanasi, ali i s udrugama branitelja kako ovu ideju realizirati, poručio je na kraju skupštine dr. Damir Mišlov, predsjednik Matice Zadrana
Nikolina MOJIĆ
Članovi skupštine

Matica Zadrana nedavno je održala redovnu godišnju skupštinu, te je tom prigodom predsjednik Matice dr. Damir Mišlov sukladno točkama dnevnog reda, koji je jednoglasno usvojen, podnio izvješće o radu Matice.
Prije samog početka skupštine, minutom šutnje odana je počast Ivanu Babiću, dugogodišnjem predsjedniku Matice Zadrana, koji je preminuo 29. svibnja ove godine, te Ivici Matešiću, hrvatskom branitelju i književniku koji nas je napustio 21. lipnja.
Na redovnoj skupštini koja je trajala nešto više od sat vremena, u kojem su se pored financijskoga stanja udruge, članovima obrazložila i sva događanja koja su se održala kroz 2019. i pola 2020. godine. Mišlov je posebno istaknuo stalnu aktivnost Upravnog odbora koji se redovno sastaje i čiji se rezultati očituju kroz publikacije knjiga, ali i održavanje već tradicionalnih »Ćakula« u kojima gostuju poznata imena grada Zadra.
- Održali smo kroz ovaj period tri »Ćakule« u kojima su sudjelovali Davor Hoffman, Nevenka Benini te Renato Kraljev, istaknuo je dr. Mišlov, dodajući kako je bilo u planu organizirati još nekoliko »Ćakula« do lipnja, ali je to zbog aktualne situacije oko koronavirusa bilo neizvedivo.
Posebno je ovom prigodom Mišlov spomenuo i monografiju »Zadarska Brodarica - Sjećanja i Legende« čije autorstvo potpisuju Želimir Maštrović i Abdulah Seferović, a koja je izašla u nakladi Matice Zadrana, te je najavio i daljnja izdanja u kojima su predviđene zbirka pjesama, ali i brošura pod znakovitim nazivom »Što niste znali o Zadru?«.
- Ovim putem s radošću najavljujem sunakladništvo knjiga Velimira Friganovića »Od Kolovara do Ria«, i Katje Pijace o 25 godina zadarskih relaksica, poručio je Mišlov.
U dobrom raspoloženju, skupština se nastavila u diskusiji kroz točku razno u kojoj se razgovaralo o mogućim programima koji bi pripomogli daljnjoj afirmaciji Matice, ali i njezinog povezivanja s drugim udrugama istog ili sličnog programa.
Članica Upravnog odbora Matea Gugić ovom je prilikom istaknula kako bi bilo dobro da se Matica aktivira oko izrade i postavljanja spomenika nedavno preminulom književniku i hrvatskom branitelju Ivici Jeremiji, u njegovim Arbanasima, što su članovi skupštine rado prihvatili.
- Ideja je odlična, tako da ćemo vidjeti u dogovoru s Mjesnim odborom Arbanasi, ali i s udrugama branitelja kako ovu ideju realizirati, poručio je na kraju skupštine Damir Mišlov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)