Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Rampa za invalide obrasla u grmlje

30.06.2020. 21:33


Rampa za osobe s invaliditetom na Voštarnici, ispred hotela Iž, koja je inače jedina šansa osobi u invalidskim kolicima da dođe do prostora udruge, Pučkog otvorenog učilišta, ali i do dnevne Psihijatrijske bolnice Ugljan obrasla je u grmlje i nije prohodna.
Kako je potvrdio Željko Županović, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije, ta je rampa neophodna jer su bez nje osobe s invaliditetom uskraćene za pristup bilo kojoj ustanovi na platou ispred hotela.
– Nažalost, znam za taj slučaj. Rampa je zarasla i postala neprohodna za sve osobe u kolicima i to je jako veliki problem. U ovakvom stanju u kojem se sada nalazi ničemu ne služi i nemoguće je kolicima se popeti na plato ispred hotela Iž, poručio je Županović, dodajući kako se nada da će netko od mjerodavnih reagirati i da će opet rampa biti prohodna.
Zbog zapuštene rampe, kontaktirali smo Robertina Dujelu, pročelnika gradskog UO za komunalne djelatnosti, kojeg smo izvijestili o problemu te je on promptno reagirao.
Kako nas je izvijestio, već je jučer, proslijedio zahtjev prema Nasadima da se rampa uredi što je, kako nam je naknadno javio, odmah i učinjeno.