Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Defileom motora odana počast palim braniteljima

30.06.2021. 07:02


Svečano obilježavanje 30. godišnjice osnutka 112. brigade HV-a, koje je održano u ponedjeljak, završeno je večernjim defileom motora, u kojoj su sudjelovali klubovi motorista iz cijele županije.


Motoristi u akciji
Događaj, kojem se odazvao veliki broj ljubitelja motora, organizirao je Zrinko Ceranja, i sam pripadnik 112. brigade, koji je 1991. godine bio i ranjen.
– 112. brigada je majka svih vojnih postrojbi nastalih u Domovinskome ratu na području naše županije. U razgovoru s prvim zapovjednikom brigade i sadašnjim predsjednikom Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV-a Zadar, Markom Čulinom, predložio sam mu da takvim činom obilježimo ovu veliku godišnjicu. Odazvali su se klubovi Vuk Samotnjak, Beštije, Arbanasi, Moto klub 4. gardijske brigade, klub Duh iz Biograda na Moru i klub Paška bura, kao i mnogi individualni motoristi, na čemu im se od srca zahvaljujem, kazao je Ceronja i objasnio kuda je povorka prolazila.
– Defile je počeo na Branimirovoj obali, nastavio do Borika, preko Bulevara i Relje, uz đir po Gradu do Pozdrava suncu, gdje su nas osim ratnih zapovjednika i preživjelih branitelja 112. brigade dočekali i pripadnici Tornada sa bakljama, objasnio je Ceranja.


Javna zahvala
Motoristima se javno zahvalio i predsjednik Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV-a Zadar, Marko Čulina.
– Hvala svim motoristima koji su se odazvali ovoj akciji, na kojoj su sudjelovali i hrvatski branitelji, neki od kojih su i pripadnici 112. brigade. Njihova inicijativa da se tim činom zatvori program obilježavanja 30. godišnjice osnutka naše brigade, zaista je dirljiv čin, koji govori ne samo o tome da se uspomena na Domovinski rat i dalje njeguje i prenosi na mlađe generacije, već i kako se ona neće nikada zaboraviti, zaključio je Čulina.
Podsjećamo, program obilježavanja 30. godišnjice osnivanja 112. brigade, koja je jedna od najvećih i najpoznatijih na području naše županije, počela je u ponedjeljak svečanim polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Zadar. program je nastavljen otvaranjem spomen sobe poginulim i nestalim pripadnicima brigade. Organizirana je i izložba fotografija i dokumenata, koja se u Kneževoj palači može posjetiti do 12. srpnja. program je završen defileom motora.