Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarski plesni ansambl maestralnom izvedbom proslavio 30. rođendan

30.06.2021. 07:23


Zadarski je plesni ansambl maestralnom izvedbom »Bolera«, u ponedjeljak otvorio 27. Zadarsko kazališno ljeto. Predstava »Bolero« poklon je publici koja je plesačima ansambla, kao i svim umjetnicima, zbog pandemije koronavirusa nedostajala zadnjih godinu i pol.


Veliki uspjeh
O dojmovima nakon nastupa, kratko smo popričali s producenticom predstave i jednom od plesačica iz Zadarskog plesnog ansambla, Natali Perić.
– Izvedba i atmosfera su bile zaista prekrasne. Tijekom izvedbe hranili smo se pozitivnom energijom publike, koja je bila izvrsna i podupirala nas tijekom nastupa. Iznimno smo zadovoljni učinjenim. Jedva smo čekali, nakon dugih probi i truda stati pred zadarsku publiku i pokloniti im najljepši dar koji možemo ostvariti, a to je profesionalno odrađen nastup jednog teškog i zahtjevnog komada kao što je »Bolero«, objasnila je Perić i dodala kako su ovom izvedbom okrunili 30 godina umjetničkog djelovanja.
– Intenzivno smo radili na predstavi, kako bi se publici, povodom 30. rođendana Zadarskog plesnog ansambla predstavili u što boljem svjetlu. Sav trud i uzbuđenje se isplatilo, jer su reakcije publike bile odlične, što je za nas najbolji dar ikada, kazala je Perić.


Dar publici
Zadarski plesni ansambl je za obilježavanje 30. godišnjice svog djelovanja i umjetničkog rada odabrao »Bolero«, najpoznatije djelo francuskog skladatelja Mauricea Ravela. U godini kada su izvedbeni umjetnici drastično zakinuti izvedbama, dok je brojnost publike minimalna, ovo furiozno djelo posvetili su publici – temeljnom razlogu postojanja jedne predstave, koja je u svojoj strukturi koncipirana od dva dijela, gdje se u prvom djelu nagovješćuju elementi i motivi predstave, kao ritam i strukturirane sekvence, koje se kasnije razrađuju u kompilaciji kolaža koreografskih situacija. U drugom dijelu, koji je posveta životnoj radosti i plesu, u centru događanja na velikom crvenom stolu zasjala je plesačica, mlada Zadranka Patricia Gospić, koja je kao dirigent držala ansambl pod kontrolom u neprekidnoj gradaciji.




Izvedbu su realizirali
Producentica Natali Perić, uz pomoć plesača i sukoreografa: solistice Patricie Gospić, uz plesače ansambla: Josipu Štulić, Natali Perić, Martu Huber, Mateu Bilosnić, Filipu Bavčević, Maju Petani, Korinu Oltran, Mariju Pehar, Anđelu Matulić i Zaru Kadiju. Sanja Petrovski potpisala je koncept, režiju i koreografiju.