Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Modrić postigao prvi pogodak za Tottenham

Autor:

29.07.2008. 22:00
Modrić postigao prvi pogodak za Tottenham


Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić postigao je prvi pogodak u dresu engleskog premierligaša Tottenhama. Londonski sastav je u pripremnom susretu protiv Leyton Orienta slavio na Brisbane Roadu 5:1, a Luka je postigao treći pogodak za Spurse. Modrić se upisao među strijelce u 52. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora nakon asistencija Lennona.
Utakmica nije najbolje krenula za Tottenham. Leyton Orient je poveo sjajnim pogotkom Demetrioua u četvrtoj minuti. Domaćin je vodstvo držao do 46. minute kada je izjednačio Bent. Minutu kasnije Lennon je doveo Tottenham u vodstvo, a potom je Luka povećao na 3:1. Posljednja dva pogotka za Spurse postigao je Bent (60, 77). Modrić je igrao do 60. minute kada je umjesto njega u igru ušao O’Hara.
U Europi se igralo još nekoliko utakmica u kojima su uloge imali hrvatski nogometaši. Derbi ruskog nogometnog prvenstva između moskovskog CSKA i Zenita iz St Peterburga završio je bez pogodaka, ali uz mnoštvo žutih i crvenih kartona.  Nažalost, jedan od dva crvena kartona dobio je i hrvatski nogometaš Ivica Križanac. Branič Zenita je u svega pet minuta (45, 49) prikupio dva žuta kartona. To je drugi crveni karton Križanca u posljednjih mjesec dana. Pocrvenio je i veznjak domaće momčadi Alan Dzagoev i to u 80. minuti. Sudac je pokazao i devet žutih kartona.
U Njemačkoj je u prijateljskom nogometnom susretu bundesligaš Werder pobijedio Hansu iz Rostocka 5:1, a prvi pogodak za Werder je postigao hrvatski nogometaš Jurica Vranješ u drugoj minuti.  Strijelci za Werder bili su i Rosenberg (36), Almeida (48, 78) i Ozil (84), dok je pogodak za Hansu postigao Dorn (65).