Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ulaznice kupiti dok ih još ima

Autor: Katarina Belić

29.07.2008. 22:00
Ulaznice kupiti dok ih još ima


U četvrtak s početkom u 21.30 u Arsenalu će se održati koncert dvojice vrhunskih gitarističkih genija, Vlatka Stefanovskog i Jana Akkermana, a kao gosti uz njih će nastupiti i Gjoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Mirosavljević (bubnjevi).
Ovo je već drugi nastup makedonskog gitarista u Arsenalu. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog koncerta, kada se tražila ulaznica više, Stefanovski se opet odlučio za nastup pred zadarskom publikom koja je oduševljena posebnim glazbenim stilom koji ostvaruje zvukovima svoje gitare. Lanjsku pratnju Miroslava Tadića ove godine je zamijenio pratnjom drugog vrhunskog gitarista Jana Akkermana, koji mu je ujedno i gost na najnovijem albumu.
Cjelokupan događaj i sam koncert su u organizaciji agencije Harma koja se bavi organizacijom koncerata, a Arsenal je zadužen za lokalnu promociju. Ovogodišnji koncert se razlikuje u tome što ovoga puta Stefanovski ne nastupa s akustičnom gitarom koja zahtijeva tzv. “sjedeću publiku” već s električnom gitarom pa stoga i neće biti sjedećih mjesta nego samo pokoji stol i puno slobodnog prostora, odnosno podija za publiku. 
– U prodaju je stavljeno oko 900 ulaznica, a do sada je prodano preko 500, dakle još se stignu nabaviti, iako očekujemo, s obzirom na prošlogodišnje iskustvo, da će na koncertu biti i posljednje mjesto popunjeno, kaže Knežević.
Organizacija ovakvog jednog koncerta zahtijeva dosta priprema, ali i ispunjavanje ponekog uvjeta koji postave sami izvođači. Ovoga puta je to bilo u vezi s razglasom, rasvjetom i ton majstorom, za što su izvođači izričito zahtijevali da se sami za to pobrinu.
– S obzirom da smo i lani surađivali s agencijom Harma i da je prošlo sve u najboljem redu i na obostrano zadovoljstvo, ovogodišnje pripreme su bile mnogo kraće i manje zahtjevne, ističe Knežević.
Novi album Stefanovskog se razlikuje od prethodnih osim po novoj suradnji s Akkermanom kao gostom na albumu, i po tome što ovoga puta prepoznatljiv makedonski melos kojim progovara o životu naginje na blues. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kuna, a mogu se kupiti na info pultu Arsenala, u Mondo media cd shopu, Aguarius agenciji i u turističkoj agenciji Adriatica.net. Sve informacije o tome i o samom koncertu dostupne su na web adresi www.eventim.hr.