Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Modna revija najljepših maski

Autor:

29.07.2009. 22:00
Modna revija najljepših maski


Među prekrasnom ženskom maškaranom svitom, našlo se pingvina, vještica, princeza, rimljanki, klaunova, španjolskih plesačica, gejši…
U sklopu obilježavanja 50. godišnjice ljetnog karnevala u Pagu, u srijedu navečer je na glavnom paškom trgu održana modna revija maski koje su se pojavljivale u dosadašnjim karnevalima. Cijeli maškarani spektakl veselom glazbom pratio je orkestar Gradske glazbe Pag. Na pozornicu su krenuli maškarani parovi. Među prekrasnom ženskom maškaranom svitom, našlo se pingvina, vještica, princeza, rimljanki, klaunova, španjolskih plesačica, gejši te niz raznih zaimljivih likova. Paškim je trgom prodefiliralo stotinjak lijepih maškaranih dama.
Svi modeli nastali su vrijednim rukama Paškinja koje se gotovo svaki karneval pripremaju kako bi u maskama izgledale lijepo i zanimljivo. Za dobar štimung maškarane modne revije izvanredno dobro su se pobrinuli paški glazbari, koji su odsvirali razne marševe, vesele kancone i slično. Zanimljivo je reći da su članovi paške gradske glazbe pripadnici svih generacija – ima tu nekolicina osnovaca, pripadnika mlade i srednje generacije pa sve do do najstarijih – Ante Rumora-Miške i Ante Graše-Burina, koji su odavno prošli 70 godinu života.
Zanimljiv program na paškom trgu popratilo je preko tisuću ljudi, koji su očito bili ugodno iznenađeni kako paške maškare znaju doista lijepo izgledati.