Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvoren Satir

Autor: Krešimir Bukvić

29.07.2009. 22:00
Otvoren Satir

Foto: Filip BRALA



U srijedu je otvoren caffe bar Satir Zdenka Brezovca i Marine Milković, nekadašnjih menadžera popularnog gradskog kluba Gotham. U nastojanju da popune prazninu klupskog života u gradu, Zdenko i Marina su krenuli s novim projektom, projektom Satir čija je prva etapa – caffe bar – svoja vrata otvorio prekjučer. Klub bi, pak, trebao biti gotov za mjesec-dva dana, čime bi cijeli projekt zaživio onako kako su to vlasnici i predvidjeli.
– Želio sam otvoriti mali klub, mjesto gdje bih se uistinu mogao posvetiti svojim gostima u potpunosti. Ova lokacija nam je stoga došla kao naručena, mjesto je predivno, kao iz bajke: tri prekrasne terase, božanstveni pogled, mislim da boljeg u gradu nema, naglašava Zdenko.
Razmišljajući kako bi nazvali klub, Marina i Zdenko su se prisjetili svoje fascinacije vilom Šeherezadom u Dubrovniku, kipom satira koji su tamo vidjeli te odlučili da bi upravo to nestašno mitološko biće bilo najprikladnije za naziv caffe bara, a onda i kluba.
– Satir je pratio boga Dioniza, bio jedno bezazleno biće kojem je bilo samo do zabave i svirke, šaljivog pogleda na svijet i onda kada je bilo najteže. Mislim stoga da ime kluba nije moglo biti bolje pogođeno, dodaje Zdenko.
Zbog imena ili nekih drugih razloga, Zadrana prekjučer navečer u Satira nije manjkalo. Otvaranje caffe bara svojim je prisustvom uveličao velik broj uzvanika iz svih gradskih struktura, uključujući i dogradonačelnika Zadra Darka Kasapa sa suprugom Eugenijom. Za sve njih Marina i Zdenko pripremili su bogatu zakusku praćenu prigodnim programom, kako bi početak rada Satira bio primjereno obilježen.