Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Pauk” danima ne radi

Autor: Jelica Farkaš

29.07.2009. 22:00
“Pauk” danima ne radi


U srcu sezone, kada se od rada ove službe očekuje priljev sredstava u blagajnu tvrtke, došlo je do zastoja te pauk služba u Biogradu nekoliko dana nije uopće radila
Špica je turističke sezone pa su prepune ulice i prometne gužve u Biogradu uobičajena slika. Prepuna su i parkirališta pa tako, iako Biograd raspolaže s preko 1.200 parkirališnih mjesta, gužve su posebno bliže centru gotovo nepodnošljive. Uvijek su parkirališta uz gradsku jezgru najtraženija, a malo je voljnih parkirati vozilo malo dalje pa propješačiti do centra grada.
Gužve u centru
Svakako tome se s obzirom na vrućine i nije za čuditi. Otvorena gradska parkirališta postoje uz plaže Soline, Dražica i Jaz. Postoje i ona pod rampama, koja osiguravaju parkiranje vozila žiteljima određenih gradskih kvartova. Tako se na nekim od parkirališta, poput onog u Dražici, tijekom cijelog dana može naći slobodno mjesto, dok se primjerice u samom gradu stvaraju gužve te samim tim i nepotrebna nezadovoljstva vozača, ali i djelatnika zaduženih za red u prometu.
Ovih je dana došlo do nezadovoljstva i nesporazuma u suradnji između gradske tvrtke Bošana i Policije, koji zajedno odrađuju regulaciju prometa u dijelu koji obavlja pauk služba. Naime, policija je ta koja utvrđuje nepravilno parkirana vozila, a onda pauk služba Bošana izlazi na mjesto i odvozi vozilo po već ustaljenom redoslijedu. Kako nam je ovom prilikom kazao direktor Bošane Krunoslav Pešić, zbog nerazumijevanja i neusklađenosti ovih dviju službi, ovih dana u srcu sezone, kada se od rada ove službe i očekuje nekakav priljev u blagajnu tvrtke, došlo je do zastoja te pauk služba u gradu Biogradu nekoliko dana nije uopće radila.
Osjetan pad prihoda
Možda se tome vesele oni neodgovorni vlasnici vozila, koji parkiraju gdje god im se prohtije, ali sigurno je da ima puno odgovornih vozača, koji također zaslužuju da oni drugi nemarni ne prođu nekažnjeno, već da nauče lekciju.
Pauk služba dnevno je znala dizati između pet do desetak, ponekad i više vozila.
Inače ove sezone, barem do sada evidentan je osjetan pad prihoda od korištenja parkirališta, kazao nam je Pešić, što se objašnjava općom teškom gospodarskom situacijom u zemlji i svijetu.
– I ove sezone proveli smo privremenu ljetnu regulaciju prometa u gradu i to u vremenu od 18 sati do 1 sat iza ponoći. U tom vremenu zatvoren je prilaz biogradskoj rivi, koja je u večernjim satima isključivo pješačka zona. Spomenutom regulacijom zatvoreno je za promet i nekoliko manjih gradskih uličica na području Poluotoka, a unutar tih zona mogu ući samo vozila hitnih službi poput policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći i slično. Na taj način omogućen je i nesmetani rad ugostiteljskim objektima, koji u staroj gradskoj jezgri imaju svoje objekte i bave se nekim oblikom turističkog privređivanja. Za sada u provedbi ove regulacije većih problema nema. Tako će, vjerujemo, biti i do kraja, kako bi se ova sezona kvalitetno i na zadovoljstvo svih odradila do kraja, zaključuje Pešić.