Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perić: U novoj sezoni želim trofej sa Zadrom

29.07.2010. 22:00
Perić: U novoj sezoni želim trofej sa Zadrom


Bilo je dosta odlazaka, ali osobno, imam maksimalno povjerenje u trenera Jusupa. Vjerujem da će on posložiti i pripremiti momčad, koja će biti spremna na sve izazove kroz sljedeću sezonu – rekao je Perić


Hrvatska košarkaška reprezentacija danas će se okupiti u Crikvenici i nastaviti pripreme za Svjetsko prvenstvo u Turskoj. Nakon prvog dijela priprema u Poreču, te dviju pripremnih utakmica protiv Italije, izabranici Josipa Vrankovića dobili su nekoliko slobodnih dana, što je većina iskoristila za kratak odlazak kućama. Među njima je i Hrvoje Perić, koji je propustio utakmice protiv Talijana zbog ozljede.
– Ponovno se javila ona stara ozljeda leđa, ali nije bilo ništa strašno. Medicinski tim reprezentacije i izbornik Vranković su mi savjetovali da radije stanem dan-dva, nego da riskiram da se stvar pogorša pa da na dulje vrijeme izbivam. Tako da sam pauzirao dva dana, a kada sam se trebao vratiti u program, u subotu i nedjelju su bile utakmice. Ali već sam preko vikenda trenirao van momčadi, a u ponedjeljak i utorak sam se vratio normalnim treninzima. Nije ništa ozbiljno, to je sada iza mene i nadam se da će u Crikvenici ići sve svojim tokom – kaže Perić.
Najbolja atmosfera do sada
U dva dana Hrvatska je dvaput uvjerljivo pobijedila Italiju, koja sigurno ne spada u vrh europske košarke, ali je riječ o respektabilnoj reprezentaciji, s dva NBA igrača, a ostatak čine ponajbolji košarkaši iz talijanske Serie A.
– Njima ovaj vikend počinju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo tako da su im to zapravo bile posljednje pripremne utakmice. To je momčad s dobrim imenima, ali mi smo ih oba puta uvjerljivo dobili. Mislim da smo svih 80 minuta bili bolji i držali smo ritam i konce igre. Nama su to bile prve utakmice u pripremnoj fazi i možemo biti jako zadovoljni kako smo ih odradili.
Već je pomalo izlizano, ali logično pitanje o atmosferi u reprezentaciji, s obzirom da je tamo ipak nekoliko igrača, koji su donedavno vodili veliku bitku u finalu Prvenstva Hrvatske.
– Mislim da mi je ovo četvrto ili peto okupljanje u nekim reprezentativnim ciklusima i mogu slobodno reći da je to do sada najbolja atmosfera koju sam doživio. Stvarno nema nikakve zavisti ni ljubomore. Ima pozitivne konkurencije, nadmetanja, ali van terena su svi nekako opušteni, susretljivi. Vlada jako pozitivno ozračje i nadam se da će se to odraziti i na igru i rezultate reprezentacije.
Razgovarate li već pomalo o prvoj utakmici na prvenstvu protiv SAD-a, s obzirom da su Amerikanci ipak pojam za sebe u košarkaškom svijetu, bez obzira što će u Tursku doći bez najvećih NBA zvijezda?
– Rano je još bilo što govoriti o prvenstvu. Iskreno, nismo se uopće dotakli nikoga pa ni Amerikanaca. Sada samo razmišljamo i trudimo se kako bi unaprijedili našu igru. Dogovaramo se kako ćemo igrati obranu, kako napad, koje akcije… Sada smo maksimalno koncentrirani isključivo na sebe – ističe Dubrovčanin, koji će i sljedeće sezone braniti boje Zadra.
Priželjkivao ostanak u Zadru
Nakon završetka prošle sezone kazao je da će ostati u Zadru, ukoliko ne dođe ponuda koja se ne propušta. Klub je u međuvremenu podmirio sva dugovanja prema igraču, a s obzirom da ih veže još godinu dana ugovora, suradnja je nastavljena na obostrano zadovoljstvo.
– Zadar je bio maksimalno korektan, isplatili su me do posljednje kune i to je to. Rekao sam da ću razgovarati s klubom u slučaju da dođe neka stvarno dobra ponuda, no oni su mene platili i ostajem tu i sljedeće sezone. Definitivno sam priželjkivao ovakav rasplet. Naravno da mi je drago što ostajem u Zadru. Tu sam proveo dvije sezone, a najveći cilj koji sam si postavio prije dolaska u Zadar bio je osvajanje trofeja, što još nisam uspio ostvariti. Nadam se da će treća sezona biti i treća sreća po tom pitanju.
Da bi se to ostvarilo trebat će složiti dobru momčad. Rubrika odlasci je već popunjena, a rubrika dolasci tek se treba popuniti u danima koji dolaze.
– Bilo je dosta odlazaka, ali osobno, imam maksimalno povjerenje u trenera Jusupa. Vjerujem da će on posložiti i pripremiti momčad, koja će biti spremna na sve izazove kroz sljedeću sezonu – zaključio je Perić.


 KUKOČEVI SAVJETI ZLATA VRIJEDNI




Na prvom dijelu priprema reprezentacije u Poreču bio je i proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, koji je, na traženje izbornika Vrankovića, proveo neko vrijeme s momčadi i igračima udijelio korisne savjete.
– Poznavao sam ga iz Splita, gdje bi on ljeti dolazio raditi s kondicijskim trenerom Krolom, s kojim sam i ja radio. Toni je, ne samo meni, nego svima davao vrlo korisne savjete, koji zlata vrijede, jer svi znamo o kakvoj se igračkoj veličini radi. Znamo što je on sve prošao u karijeri i sve što nam kaže može nam samo koristiti – kaže Perić.


 PLAN PRIPREMA DO PUTA U TURSKU


Plan priprema hrvatske reprezentacije do odlaska na Svjetsko prvenstvo u Turskoj krajem kolovoza je sljedeći:
– Danas je okupljanje u Crikvenici, gdje ćemo biti šest-sedam dana. Nakon toga idemo na turnir na Cipar pa poslije u Njemačku, tako da ćemo odigrati dosta utakmica. Onda ćemo opet imati par slobodnih dana pa nas očekuje završni dio priprema u Zadru, gdje ćemo odigrati još jedan turnir, posljednji prije polaska u Tursku.