Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Santini: Golovima riješiti probleme

29.07.2010. 22:00
Santini: Golovima riješiti probleme


Osjećam da se mora dogoditi eksplozija Terkeša i mene osobno te da će nam se više napokon otvoriti – kazao je Santini


Pred ovosezonsku prvenstvenu premijeru na Stanovima nogometaši Zadra upoznaju se s protivikom koji je podcrtan kao vrlo opasan, ali ne i nepobjediv. Karlovac koji je lani ušao u prvoligaško društvo i na čelu s trenerom Igorom Pamićem bio jedan od osvježenja naše lige i ove bi sezone mogao biti na tragu tih uspjeha. Ako je suditi po prvom kolu onda su Karlovčani uz Dinamo, Hajduk i Cibaliju pokazali najviše, jer su na domaćem terenu “isprašili” Inter s tri gola u mreži te dolaze u Stanove rasterećeni i prema tome slove kao vrlo neugodni takmac. To će potvrditi mladi zadarski napadač Ivan Santini koji vjeruje da se može u subotu isprati gorak okus iz prvenstvene premijere u Varaždinu.
– Očekivali smo više od gostovanja u Varaždinu, ali na kraju smo se morali pomiriti s porazom. Nadam se da je to naše lice iz Varaždina bilo prolazno i da ćemo u subotu (sutra op.a.) biti na tragu onih izdanja iz priprema – na prvu će Santini koji je svjestan da će protiv Karlovca trebati dati maksimum ako se želi doći do tri boda koji su pogotovo ove sezone od velike važnosti za opstanak kluba u prvoligaškom društvu.
– Svjesni smo da nas očekuje iznimno teška utakmica u kojoj će Karlovac mudro stajati na terenu i vrebati našu pogrešku. Očekujemo da će igrati kao i lani kad su se znali zabiti na svoju polovici i vrebati priliku preko svojih brzanaca, koji gotovo savršeno razvijaju kontranapade. To im je specijalnost i unatoč nekoliko odlazaka važnih igrača iz njihovog tima i dalje imaju odličnog trenera koji zna posložiti svoju momčad na najbolji mogući način. Pored svega toga, smatram da imamo bolje pojedince i da ćemo dati maksimum što bi na kraju trebalo biti dovoljno za pozitivan rezultat.
Za pobjedu treba zabiti pokoji gol, a upravo neefikasnost ili bolje rečeno manjak upotrebljivih lopti iz veznog reda prema napadu je kroničan problem Zadra posljednjih sezona.
– Ima istine i u toj konstataciji, jer činjenica je da mi napadači nemamo taj dotok lopti, kao što bi trebali zabiti i ono što se uspije isporučiti do nas napadača. Tako nije lako ni meni, ni Terkešu, a ni Gospiću. Možda je problem u toj našoj formaciji koja ne ostavlja veliki manevar na bokovima. Druge momčadi imaju duplirane bokove te je onda puno lakše doći do neke prilike, pogotovo za korpulentnije napadače koji onda iz nekih nabačaja sa strane mogu lakše doći do gola. Vezni red je prekrcan igračima i teško je u toj gužvi uspjeti doći do prilike za ubacivanje lopte iza leđa protivničke obrane, a pogotovo je taj problem izraženiji na našim Stanovima koji je sigurno najmanji teren u ligi. Pored svega toga osjećam da se mora dogoditi eksplozija Terkeša i mene osobno te da će nam se više napokon otvoriti – kazao je Santini i poželio da se sutra napune Stanovi, jer bez podrške s tribina bit će dvostruko teže doći do tri boda koja već na početku prvenstva život znače.
– Nadam se da će Zadrani znati prepoznati važnost utakmice i doći nas podržati u velikom broju. Potrebna nam je podrška, a i njima bi trebalo biti zanimljivo pratiti momčad u kojoj je većina igrača iz zadarskog kraja – zaključio je Santini.


 BEGONJA OTKRIĆE




Za susret s Karlovcem trener Zebić će imati relativne poteškoće u sastavljanju jedanaestorice koji bi trebali istrčati na travnjak. Banović je pocrvenio u Varaždinu te će umjesto njega ovoljetna akvizicija iz Hajduka, Toni Pezo. Bokovi su van stroja (Peraić i Šare) što je otvorilo mogućnost rošade u momčadi već nakon prvog kola. Za Santinija nema straha, jer računa da tko god uđe može kvalitetno odraditi zacrtane zadatke.
– Umjesto ovih bočnih vjerojatno će na desno Bilaver, a lijevo Mršić što su često igrali i lani. U vezu bi trebao uz Pezu, mladi Begonja koji je zabio u Varaždinu i stvarno je jedan od najvećih talenata kod nas u klubu. Taj dečko izvrsno razigrava i distribuira lopte prema napadačima. Pravo je otkriće te je odlična stvar što mu se daje prilika od prve minute.