SNV prosvjeduje zbog izvještavanja iz Srba

Slika korisnika admin
Filip BRALA
Srpsko narodno vijeće nije zadovoljno prostorom koji je posvećen prosvjednicima

Izvještaj s proslave obljetnice ustanka u Srbu emitiran u emisiji HTV-a "Hrvatska uživo", nesumnjivi je novinarski i urednički promašaj i zlo, ne dvoji zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća Saša Milošević. Štoviše, nakon što su detaljno i višekratno pregledali prilog, u SNV-u su uvjereni kako tu ima itekakvog posla i za Sud časti Hrvatskog novinarskog društva te Etičko povjerenstvo HRT-a, za Programsko vijeće HRT-a i Vijeće za elektroničke medije, pa i Državno odvjetništvo s obzirom da je, kako nam je rakao Milošević, u prilogu bilo i direktnog pozivanja na rušenje temeljnih ustavnih vrednota ove zemlje. Na koji način će SNV na koncu reagirati, Milošević nam jučer nije mogao reći, no reakcija će, kaže, sigurno biti. Milošević ističe kako je u pet minuta priloga snimljenog prije samog skupa, sedam izjava isključivo onih koji su protiv skupa u Srbu.

- U tom prilogu nema ni riječi o povodu skupa, o organizatoru, baš kao ni o tome što je na skupu rečeno. Govori se samo protiv skupa. Sedam izjava protiv mitinga, a nijedna o njemu, o tome što se tamo uistinu događalo, to je jednostavno fascinantno - ističe Milošević.

Naglašava također kako u prilogu nije bilo mjesta za neke važne poruke koje su odaslali predsjednik RH Ivo Josipović i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac. Zato se, veli Milošević, u prilogu kaže da je na skupu bilo uzajamnih verbalnih gadarija, makar su jedni urlali Juru i Bobana, dok drugi jednostavno na to nisu odgovarali.

- Tu je bilo mnogo prešućivanja, laži i dezinformacija. To je prilog u kojem je bilo poistovjećivanja Srba s četnicima i partizana s četnicima, prilog u kojem je bilo poruka kojima se jasno pozivalo na mržnju čak kada to i nije sasvim izravno rečeno - naglašava Milošević. Milošević, na koncu, smatra da se tu ne radi o nečijoj slučajnoj pogrešci. Sve je, ne dvoji, svjesno urađeno, jer, kako kaže, pet minuta takvog priloga ne može se napraviti greškicom. Pače, upozorava kako je isti pristup izvještavanju iz Srba uz tek nešto drugačije metode nastavljen i dalje, pa je tako u Dnevnik 3 pozvan da o skupu govori novinar koji se u niz prilika vrlo jasno ideološki orijentirao, umjesto da se, kako kaže Milošević, pozove nekog od naših uglednih povjesničara. A sam prilog još se da vidjeti na internetskim stranicama HRT-a. U njemu, istini za volju, nećete čuti kako se pjeva Juri i Bobanu, ali se da vidjeti prosvjednike s majicom na kojoj je lik Ante Gotovine, te čuti konstatacija poput one kako je u Srbu obnovljen četnički spomenik, a ne hrvatski.

KOLANOVIĆ: POSAO SAM ODRADIO NA PONOS KUĆE U KOJOJ RADIM

Čelnici HRT-a jučer na ovu temu nisu imali ništa za kazati osim Ante Kolanovića, novinara koji se uživo javio iz Srba za "Hrvatsku uživo".

- Smatram da sam svoj posao obavio izrazito profesionalno i na ponos kuće u kojoj radim i ne želim se spuštati na razinu koja bi mogla dovesti do bilo kakve rasprave o mome eventualnom poticanju na međunacionalnu mržnju - poručuje Kolanović, koji nije radio sporni prilog, nego je uživo izvještavao s terena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Zvirjak
A što tom Miloševiću smeta Ante Gotovina? Da nije možda zato što je već pobjedio jednog Miloševića? I je li uopće više dosta tih Miloševića i njihovih četničkih laži?
Slika korisnika oči
Na ponos kuće,jaka kuća koja pljaćka građane sa svojim haračom a amo širi mržnju među ljudima što misli ta kuća da će građani plaćati HRT na HRT se nema više što vidjeti,pljačkaju i biraju ciljano teme u korist zna se koga a i zašto pa ti isti onda nek i financiraju HRT
Slika korisnika crozd
Pa fala Bogu da se nose majice sa slikom Ante Gotovine, to je samo podsjetnik (ako zaboravite) da smo mi svi Ante Gotovina, i necemo dozvoliti ponavljanje povijesti pod svaku cijenu!