Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gostima čast, domaćima pobjeda

29.07.2011. 22:00
Gostima čast, domaćima pobjeda


U drugom ovogodišnjem susretu Biograjskih litnjih igara koji se održao na bazenu biogradske Ilirije d.d. ekipa grada domaćina Biograda susrela se s ekipama iz Turnja na otoku Pašmanu i ekipom kickboxinga, iz skupine sportaša polaznika međunarodnog ljetnog kampa borilačkih vještina koji se održava u kampu Sv. Dominik u Biogradu na Moru.
Uz Gradsku glazbu i bakljadu započela su ekipna natjecanja u već prepoznatljivim disciplinama ovih igara, a to su skakanje u vrićama, plivanje zavezanih ruku, gusjenica, veslanje u otikaču, slaganje ribarskih kašeta, bacanje s grede, potezanje konopa i druge. Borilo se žestoko do zadnjeg atoma snage, dok su suci Zvonimir Petrović, Branko Pezelj i Anito Jeličić bilježili i zbrajali bodove.
Najveći broj bodova u konačnici je skupila ekipa Biograda, druga je bila ekipa kickboxinga, a treća ekipa iz Tkona. Među natjecateljima našli su se i poznati sportaši, boksač Stjepan Božić i zadarski ultimate fight borac Goran Reljić, kao i poznati svjetski stručnjaci iz Izraela, Mađarske, Slovačke i Egipta koji rade s ekipama sportaša u kampu za borilačke vještine.
Organizatori nisu krili zadovoljstvo gostima, ali niti rezultatima domaće ekipe, a najzadovoljniji su bili gosti koji su navijali, uživali, što i jest osnovna intencija ovakvih priredbi, kažu Vinko Rogić i Tomislav Šarić iz Udruge za promicanje tradicijskih dalmatinskih igara, koju su prije nekoliko godina pokrenuli.