Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Mardešićev” natječaj do kraja kolovoza

29.07.2011. 22:00
“Mardešićev” natječaj do kraja kolovoza


Tvornica ribljih konzervi Mardešić iz Sali još je sredinom lipnja raspisala natječaj za zapošljavanje sezonskih radnika u pogonu za konzerviranje i preradu ribe. Mardešić d.d. traži isključivo žensku radnu snagu jer su se žene u ovom poslu pokazale brže i spretnije. U natječaju se ističe potreba za pet radnica. Kako saznajemo od direktorice saljske tvornice Marine Depolo, natječaj je produljen i na mjesec kolovoz.
– Natječaj nismo produljili zbog izostanka interesa. Naprotiv, interes postoji pa smo tako imali i radnice preko Student servisa, a javile su nam se i dvije žene iz Slavonije, kaže Depolo te dodaje da su se čak i muškarci javljali na natječaj. Natječaj, naime, preferira žensku radnu snagu, no i zamolbe muškaraca također se razmatraju.
– Iako sezona nije sjajna, radnici su nam ipak potrebni. Trenutačno u Mardešiću radi od 60 do 70 ljudi. Nažalost, neki od sezonskih radnika odustanu nakon određenog vremena, a razlozi su uglavnom osobne prirode. Ili se ne mogu naviknuti na radnu sredinu ili im je posao pretežak i slično. S druge strane, neki sezonci ostanu i puno dulje pa nastave raditi u tvornici. Ukratko, moglo bi se reći da dvojica od petorice sezonaca odustanu. Upravo zbog toga mi stalno raspisujemo natječaj, jer moramo održavati određeni broj radne snage, kaže Depolo.
Inače, ovih dana u saljskom Mardešiću najviše posla ima oko soljenja inćuna.
– Zalihe inćuna su već pomalo pri kraju, no posla još ima. U rujnu ćemo započeti s novom sezonom proizvodnje ribljih konzervi, odnosno s preradom srdele, rekla je Marina Depolo.