Naplaćeno više od 150 tisuća kuna kazni

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
lucka kapetanija_hajdas doncic
PIXELL
lucka kapetanija_hajdas doncic

U akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa na Jadranu "Sigurnost na moru 2012" koju su jučer provodile sve lučke kapetanije i ispostave s četiri broda i 24 brodice pregledano je 426 plovila i utvrđeno 135 prekršaja zbog čega je naplaćeno 151.800 kuna kazni, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Na cijelom hrvatskom morskom akvatoriju u subotu do 19 sati pregledano je 15 brodova, 157 domaćih i 254 stranih jahti i brodica, a najveći broj prekršaja odnosio se na glisiranje preblizu obale. Zbog 135 utvrđena prekršaja naplaćeno je 65 novčanih kazni i ustanovljeno 77 nedostataka.

Cilj takvih akcija koje se zbog pojačanog pomorskog prometa i zbog prevencije glisiranja unutar nedozvoljenog područja već tradicionalno provode tijekom svake turističke sezone je i nadzor plaža i kupališta, nadzor koncesijskih odobrenja za iznajmljivače plovila, nadzor putničkih plovila te nadzor nad onečišćenjem od plovila i njihovih vlasnika, a sve u cilju bolje sigurnosti na moru.

Služba za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS) pružala je podršku sudionicima akcije dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, neidentificiranim i identificiranim pomorskim objektima, a posebice o slučajevima glisiranja.

Plovidbu je nadziralo 68 djelatnika svih osam lučkih kapetanija iz Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika i 72 njihove ispostave. Akciju je s broda "Šibenik" pratio ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji je naglasio da se najčešće radi o nepoštivanju osnovnih propisa sigurnosti pomorskog prometa, prije svega o prekoračenju brzine ili glisiranju na zabranjenim područjima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno