Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kafić u Maslenici bez koncesije

Autor: Ante Vidović

29.07.2013. 22:00
Kafić u Maslenici bez koncesije

Foto: Velimir BRKIĆ



Općina Jasenica podignula je tužbu zbog korištenja pomorskog dobra u Maslenici za potrebe kafića bez koncesijskog odobrenja u prošloj godini i traži od Minje Anića 32 tisuće kuna


Na Trgovačkom sudu u Zadru nastavlja se spor između Općine Jasenica i ugostiteljskog obrta Anita, u vlasništvu Marije Anić, supruge obrovačkog oporbenog vijećnika Mile Anića Minje. Općina Jasenica podignula je tužbu zbog korištenja pomorskog dobra u Maslenici za potrebe kafića bez koncesijskog odobrenja u prošloj godini. Sudska savjetnica Mirjana Lukić odluku o tom slučaju će donijeti 13. rujna.
Tako se na Trgovačkom sudu u Zadru nastavio sukob koji vodi poznati obrovački gostioničar Minja s lokalnim političkim moćnicima. Priča počinje kada Minja javno optužio načelnika Općine Jasenice Martina Baričevića da je u njegovom restoranu pojeo stado janjaca i ništa nije platio. Nije dugo trebalo čekati na odgovor od strane Barićevića koji je Minju prozvao za najvećim uzurpatorom općinskog prostora. Sa stranica novina slučaj se preselio u prostorije Trgovačkog suda u Zadru.
Odvjetnik Dan Marinović, koji zastupa U.O. Anita smatra kako Općina nije u pravu.
– Mi smatramo da nisu bili ispunjeni zahtjevi za izdavanje koncesijskog odobrenje te da ga je Općina neutemeljeno izdala. Bitno je za naglasiti da za područje morske obale na području katastarske općina Maslenica, za koje nadležna Općina Jasenice, nije utvrđena granica pomorskog dobra niti je sporno područje evidentirano kao pomorsko dobro u zemljišnim knjigama i drugim javnim upisima. Na temelju toga ne može se izdati koncesija.