Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Premijera “Kralja Ubua” 14. kolovoza

Autor: Ante Rogić

29.07.2013. 22:00
Premijera “Kralja Ubua” 14. kolovoza

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Dragon “teatrovci” predvođeni Majom Šimić održali su jučer u Gradskoj knjižnici konferenciju za medije u povodu Ljetnih večeri Dragon teatra.
“Ljetne večeri Dragon teatra” nastaju inicijativom glumačkog ansambla “Dragon teatra” koji će odigrati sve predstave nastale od osnivanja do 2013. godine: Buža, Anđeli Babilona, Pipi Duga Čarapa i Sirena Mariola. Na konferenciji je najavljeno i pokretanje profesionalne “off scene Dragon teatra” premijerom predstave Kralj Ubu, prema djelu Alfreda Jarryja.
– Naše “Ljetne večeri” počinju 2. kolovoza Bužom. Ovom prilikom najavljujemo premijeru naše nove predstave, “Kralj Ubu”, koja će bii izvedena 14. kolovoza. Lokaciju još uvijek dogovaramo, no sigurno je da će biti na otvorenom i da neće biti “back stagea”. Vidjeli smo kako ove godine HNK Zadar zbog rezanja troškova nije imao vlastitu premijeru na otvaranju Kazališnog ljeta pa nam je samim time drago da bar netko može napraviti domaću premijeru, kazala je Maja Šimić, voditeljica Dragon teatra.
– Tekst je izazovan, uloge su izazovne. Imam više uloga, zahtjevno je, u kratkom vremenu moram proći transformaciju više uloga, kazao je Tomislav. Mia Burčul je izrazila zadovoljstvo zbog povratka na hrvatsku scenu i susretom s Majom Šimić s kojom je već surađivala. Istaknula je kako joj je drago što igraju apsurdan teatar. Maja Šimić je kazala kako voli što igraju tekstove koji su na marginama, poput ovoga ili Anđela Babilona.