Klonirana loto djevojka?

Slika korisnika admin

STRAŠNO TEŠKA SKUPINA

Moram priznati da me neobično nervira kada netko stvari predstavlja težima nego što jesu da bi na taj način uvećao svoje zasluge u njima. To je ono kao kada putujete iz Zagreba Ličkom magistralom, padnu dvije pahulje snijega, a vi sutra po Zadru pričate kako ste se jedva probili kroz snježnju mećavu, kako vas je napao čopor vukova i divlji medved i kako ste vi pravi junak i vrhunski vozač. Slično se događa i u sportu kada pobjedite protivnika koji je u odnosu na vas poluamater, a onda ga poslije veličate kao odličnog i super, tako da ispadne da je to vaš veliki, povijesni uspjeh. Nešto slično doživljavamo ovih dana nakon što smo saznali s kime smo u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Skupina je strašno jaka. Finska, Turska, Island i Ukrajina. Sve same nogometne velesile. Osim Turske, ne znam je li se ikada itko od njih negdje kvalificirao. Ali, naš izbornik nije zadovoljan. „To je teška i vrlo izjednačena skupina" - kaže zabrinuto i spominje nekakve koeficijente.

Zanimljivo je kako unaprijed traži alibi. Budimo realni. Hrvatska bi se trebala samo prošetati kroz skupinu, jer ako ove ne možemo redom pobjediti, što bi uopće išli na Mundijal, tim više što idu čak dva prvoplasirana iz skupine. A ako je ovo „teška i izjednačena skupina", kako bi Kovač nazvao onu skupinu u kojoj su npr. Švedska, Francuska i Nizozemska (A), ili onu u kojoj su Italija i Španjolska (G)? A što je za njih onda laka skupina? San Marino, Malta, Andora, Lichtenstein i Cipar? Bi li i onda to bio problem? „Nema lakih protivnika, autsajdera..." - mudruje se dalje. To je ono kada imaš npr. Andoru pa znaš da su to sigurni bodovi, kao da to nisu sigurni bodovi i za druge u skupini. Vidim ja da se filozofija nastavlja, a ne shvaćaju jadni da su jedino čega se trebamo bojati insuficijentni kvazinavijači koji misle da se utakmica organizira da bi oni imali gdje praviti gluposti.

VAŽNI SREDNJI PRST NA VAŽNOJ UTAKMICI

O kakvim glupostima mi moramo slušati na vijestima, to je zbilja nevjerojatno. Preskočit ćemo djetinjarije tipa „prezimljavanje u Europi", ali povezano je pa ga moramo spomenuti. Ovo je doba godine kada klub Dinamo još kuje planove o ulasku u Euroligu i nećemo sada o tome, jer svatko ima pravo na svoje snove, kako klub, tako i navijači. Iako, po mome, s tim pripremnim utakmicama ne bi trebalo daviti ljude i zauzimati tv-minutažu. Može reći rezultat i to je dovoljno. Kada se konačno ispadne, može neka manja, kraća analiza i ništa više. Zna se da se svake godine odvija isto. Ipak, već dva dana moramo slušati o nekom dinamovom igraču koji je svojoj voljenoj publici pokazao srednji prst. Neš' ti skandala. Pa ti dinamovi plaćenici ni ne znaju u kojem gradu igraju i tu su samo zbog para i tražiti od njih nekakvu super lojalnost je potpuno besmisleno. Bit će tu neko vrijeme, pokupiti će nešto novaca od građana grada Zagreba i to je to. Uostalom, ja sam, s obzirom što se sve događa, mislio da je na nogometnim stadionima to normalan način komunikacije koji se već uvriježio. Neš' ti skandala.

STRAŠAN SKANDAL U SRBIJI

U istim vijestima saznajemo da se u susjednoj nam Srbiji (iz koje našoj divnoj mladeži stižu prekrasni narodnjaci koje oni tako vole) izbio skandal. Prikazali su nam snimku u kojoj djevojka izvlaći brojeve lota, ali tako da unaprijed govori broj koji tek treba izaći. Neću sada o tome, jer je po mome cijeli svijet jedan veliki lopovluk, ali zanimljivo je nešto drugo. Zanimljivo je kako izgleda ta djevojka koja to vodi. Izgleda kao da je klonirana, kao da postoji jedan tip djevojke za takve poslove koji se za potrebe televizije izbace iz nekog laboratorija. Takve su i kod nas i u susjednim nam zemljama. Ma baš zanimljivo.

PRAVA I VAŽNA VIJEST

Nakon ove dvije gluposti, u istim vijestima je objavljeno da je na osmogodišnjaku u Americi obavljena 11-satna operacija kojom su mu transplantirane obje šake, koje je izgubio zbog bolesti. Dječak je pametan i kaže da mu je najvažnije da ima obitelj koja ga podržava. Nadam se da će cijela stvar uspjeti, da će njegov organizam to prihvatiti i želim mu svu sreću u životu, kao što bi mu to poželio svaki normalan čovjek. Eto. To je vijest za dnevnik državne televizije, a ne zvizdarije o srednjem prstu Dinamovog nogometaša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno