Optužili je da u školskom stanu drži turiste, ona otvorila vrata

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Veliki Miljenko Smoje u kultnom Našem malom mistu svake nedjelje nas podsjeti kako u našoj lipoj Dalmaciji svatko radije gleda tuđa posla nego svoja, u što smo se u srijedu navečer i mi uvjerili.

Naime, na adresu naše redakcije došao je mail u kojem nas zabrinuti građanin obavještava kako je u dvorištu OŠ Petra Preradovića, u samom srcu zadarskog Polouotoka vidio automobil francuskih registarskih pločica. To ne bi bilo čudno kad ne bi bila riječ o dvorištu koje bi ljeti u pravilu trebalo biti zatvoreno, a ako nije zatvoreno znači da u stanu dodijeljenom spremačici škole Ani Genda sigurno borave turisti, navodi se dalje u mailu.

- Mislio sam da se ovakve stvari mogu događati samo u najgorim državama na svijetu, ali očito se varam. Molim objavite i prijavite nadležnim inspekcijama, piše dalje zabrinuti građanin koji nam je poslao i četiri fotografije francuskog automobila.

Tragom maila zabrinutog građanina obratili smo se se prozvanoj spremačici Ani Genda, koja od 1987. godine radi u OŠ Petra Preradovića i brine se za čistoću i urednost njezinih učionica, hodnika i WC-a.

- Ma kakvi turisti? - bila je u šoku Ana kad smo je upitali za turiste koji borave u stanu škole OŠ Petra Preradovića.

- Ovdje živimo samo ja, pas vrste morki, težak četiri kilograma i moj sin koji ovdje samo ponekad prespava. Ako smo mi turisti, onda stvarno..., bila je u nevjerici Ana.

- Mislim, pogledajte vi ovaj stan pa mi sami recite čini li vam se da je ovo stan namijenjem turistima ili u njemu živi jedna obična radnička obitelj, kazala je Ana.

Kratak pogled na stan u kojem nas je ljubazno primila otkriva kako je uistinu riječ o prostoru koji nitko ne bi mogao zamijeniti za jedan od brojnih apartmana. 

Ali što je s automobilom parkiranim u dvorištu škole kojeg je snimio naš zabrinuti čitatelj? Fotografija ne laže, a na fotografiji se vidi crni automobil francuskih registarskih tablica.

- Ma, otkako je završila škola imamo radove na krovu škole, a kako radnici stalno dolaze i odlaze nekoliko dana se dogodilo da su vrata dvorišta ostala otvorena. Uz toliki nedostatak parkirališnih mjesta na Poluotoku ovaj čovjek je iskoristio priliku i besplatno se parkirao uz školu. Zvala sam i policiju, a oni su me obavijestili kako s obzirom da je riječ o stranom državljanu oni ništa ne mogu napraviti po tom pitanju i tako je automobil tu stajao nekoliko dana dok nije jednog dana jednostavno otišao, kaže nam Ana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno