Zadarske udruge bojkotirat će mimohod u Zagrebu

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Zadarski stožer udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Zdrug, održao je sjednicu Predsjedništva na kojoj je jednoglasno odlučeno da članovi braniteljskih udruga neće ići na vojni mimohod povodom obilježavanja akcije "Oluja" u Zagrebu.

Predsjednik Zdruga, Marko Čulina Maka, otvoreno nam je rekao da u Zagreb neće otići ne samo zbog odnosa države prema braniteljima, već i "sramotnog mimohoda kojim država nema što pokazati".

- Kao netko tko je godinama bio u uniformi i upoznat je s vojnim naoružanjem mogu otvoreno reći da je taj mimohod bacanje prašine građanima u oči! Jer, mimohod je demonstracija vojne sile svake države, a ja vas uvjeravam da mi u tom smislu nemamo što demonstrirati jer u stvari nemamo ništa, pa u tom cirkusu i ne želimo sudjelovati - kaže Čulina.

Ogorčeni su odnosom Vlade prema braniteljima, osobito ministra Predraga Matića, te su zaključili da će bojkotom parade pokazati što misle o aktualnoj vladi i ministru branitelja. Dostojanstveno će "Oluju", kao i prethodnih godina, obilježiti u Kninu 5. kolovoza, te na ostalim manifestacijama po županiji.

Vojni mimohod tako sve više postaje poligon za politički obračun iz kojega bi korist mogla izvući oporba, a velik moralni udarac dobiti aktualna vlada. Naime, najteži ratni invalidi među prvima su najavili bojkot vojne parade, što je svakoj vladi veliki minus jer na vojnim paradama svih zemalja u prvim redovima sjede upravo ratni veterani. Ostanu li udruge invalida pri svojoj odluci o bojkotu mimohoda, bit će ovo težak predizborni udarac SDP-u od kojeg će se teško oporaviti.

Naime, zadarska HVIDR-a još je jedna u nizu udruga koje su donijele odluku o bojkotu proslave "Oluje" 4. kolovoza u Zagrebu. Održali su sjednicu Predsjedništva na kojoj su, kao i Zdrug, jednoglasno odlučili da se neće odazvati mimohodu u Zagrebu. Njen dopredsjednik, Klaudio Vidaić, kaže nam kako su odluku već poslali svim članovima te nema šanse da se itko od njih toga dana pojavi u Zagrebu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika sudac
Gospodo vama bi najbolje bilo da ne izlazite po novinama jer samo dajete minuse sebi , mislim da se nemate pravo buniti bolje zivite svi vi koji se slikate i sastancite od onih koje toboze predstavljate i zato vam je najbolje da mucite !