Za Bibinje summer run 200 prijavljenih

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Na prvoj bibinjskoj uličnoj utrci 'Bibinje summer run', koja počinje danas u 20 sati, očekuje se 200 sudionika. Još jučer prijavljenih je, doznajemo, bilo 180, iako su organizatori u svojim najoptimističnijim predviđanjima očekivali najviše stotinu trkača. Zbog svega toga krenulo se u printanje dodatnog broja majica, jer baš nitko se nije nadao ovakvom odazivu, kazao je u Ledani Šime Šikirić iz organizacije utrke.

Startne brojeve biti će moguće preuzeti od 18 sati, a svi sudionici, koji su se prijavili putem web stranice bibinjesummerrun.com ili u uredu TZ Općine Bibinje, dobit će poklon vrećicu s majicom utrke, listićima s popustima u trgovinama i bočicom vode.

- U srcu sezone u centru mjesta organizirati jedan ovakav event, koji nije samo sportskog karaktera, je prva liga i nadam se da će biti sve u najboljem redu te da ćemo dobiti samo pozitivne kritike da nastavimo ovako i sljedeće sezone - kazao je je Ivan Gobin, predsjednik Triatlon kluba Zadar.

Pored organizacije same utrke, TZ Općine Bibinje je za ovu prigodu pripremila i zabavni program. Njezin direktor Jure Fuzul pojasnio je kako im je cilj bio uključiti domaće stanovništvo i goste, te ih povezati kroz jednu sportsku aktivnost, ali i promovirati Bibinje.

- Sama utrka ide kroz Staro selo do Marine Bibinje - Sukošan. Nakon glavne utrke, imamo utrku konobara. Oni će trčati 100 metara s tacnom u jednoj ruci, u kojima će se nalaziti pet bočica vode. Pobjednik je onaj koji prvi prođe kroz ciljna vrata sa svih pet bočica vode u tacni. Najbolji će biti i nagrađeni, a zabavni program s grupom ˝Central˝ kreće već od 19 sati, pojasnio je Fuzul.

Najava utrke ujedno je bila prilika da Ivan Gobin ambasadoru utrke, olimpijskom pobjedniku Branimiru Vujeviću, uruči i njegov startni broj jedan i promotivnu majicu utrke.

- Inače sam rekreativac i trčim, tako da pozdravljam sve sportske aktivnosti, pogotovo u današnje vrijeme kada je premalo kretanja i kada društvo ide u jednom drugom smjeru, istaknuo jeVujević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno