Udala se Lara Nikpalj, a uskoro će i Josipa Sesar

Slika korisnika valentinam
ŽENSKA KOŠARKA
Autor: 
U međuvremenu, za utorak 16. kolovoza planira se početak priprema za 12. uzastopnu sezonu u A-1 ligi
Lara Nikpalj uplovila je u bračne vode

Nakon Maje Ledenko i Marije Vrsaljko u subotu navečer udala se i još jedna košarkašica Zadra iz sjajne generacije 1988./89. (dvostruke kadetske i juniorske prvakinje Hrvatske). Riječ je o Lari Nikpalj, uz Vrsaljko (danas Režan), i Ivu Borović (Medveščak) jedinu igračicu iz spomenutog sastava koja je i danas aktivna. Novo slavlje predviđeno je za 26. kolovoza kada će se udati Josipa Sesar, pomoćna trenerica. Radosna vijest je i trudnoća Ine Bogut, pomoćne trenerice, koja tako sljedeće sezone neće biti dio stručnog stožera. U međuvremenu, za utorak 16. kolovoza planira se početak priprema za 12. uzastopnu sezonu u A-1 ligi. Trenerica Marija Mazija očekuje da će se okupiti većina djevojaka iz prošle sezone u kojoj je osvojeno šesto mjesto u konkurenciji 11 ekipa. Branimir Peričić, predsjednik kluba, ističe da je trenutačno većina aktivnosti usmjerena prema pronalasku načina kako zadržati nekolicinu iskusnijih igračica kako bi i u novoj sezoni Zadar bio konkurentan ostatku lige.

- Vjerujemo da bismo sezonu mogli izgurati s kadetkinjama i juniorkama, ali smo svjesni i koliko nam u ekipi znači svaka starija djevojka. To se lani moglo jako dobro vidjeti, posebno u prvom dijelu sezone kada je spoj mladosti i iskustva djelovao odlično. Ovo je ipak seniorsko natjecanje i zato ćemo učiniti sve da u ekipi budu i igračice koje su po dobi doista seniorke – ističe Peričić. Lani su "prave" seniorke bile Nikpalj, Ivana Dujić, Glorija Sikirić, Marija Šolić i Nina Dedić nakon što su prošlo ljeto redove "bijelo-plavih" napustile četiri djevojke iz prve petorke (Lucija Štrmelj, Ana Vrsaljko, Marta Erslan, Antonia Erslan).

- Nadamo se pronaći sponzore s kojima bismo starijim igračicama mogli dati simboličnu novčanu naknadu. Nije riječ ni o kakvim plaćama ili velikim ugovorima, već samo o tome da netko tko je zaposlen ili studira ne bude u financijskom minusu zato što igra košarku. Uspijemo li to riješiti vjerujem da ćemo ponovno imati ekipu koja će se moći suprotstaviti svim suparnicama u ligi – istaknuo je Peričić.

Na pripremama kadetske reprezentacije trenutačno su Nika Jelenković, Anđela Oštrić i Ana Mandić koje se nadaju izboriti mjesto na Europskom prvenstvu. Lani su hrvatske kadetkinje pod vodstvom zadarskog trenera Šime Vidakovića bile pete na EP-u, a značajan doprinos tom dosegu dala je upravo Mandić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno